Archieven

Dit bericht is 779 keer gelezen

krimpenerwaardKRIMPENERWAARD – De provinciale PvdA begrijpt niet waarom de lobby voor een extra oeververbinding in de Krimpenerwaard is gekoppeld aan de bouw van duizenden extra woningen. Statenlid Leo Mudde heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Mudde haalt aan dat het beleid van de provincie is gericht op het zoveel mogelijk openhouden van de Krimpenerwaard als onderdeel van het Groene Hart. “Dat is ook de reden waarom de woonvisie van de gemeente Krimpenerwaard, waarin een woningbouwopgave van drieduizend woningen staat, nog niet door de provincie is goedgekeurd. 1800 woningen zijn voldoende om in de eigen woningbehoefte te voorzien.”

Mudde verwacht dat, nu de gemeenteraad van Krimpenerwaard akkoord is gegaan met een extra inspanning voor nog eens 7000 woningen – waarvoor 200 hectare van het buitengebied nodig is – dat dit deel van het Groene Hart nog meer onder druk komt te staan.

De extra woningen zijn door Krimpenerwaard gekoppeld aan een lobby voor een brug tussen Krimpen aan de Lek en Ridderkerk. Mudde: “Die extra brug zal een aanzuigende werking hebben en leiden tot meer verkeer in de polder. Het ecologisch belang van de Krimpenerwaard komt daarmee onder druk te staan. Natuur- en milieuorganisaties hebben hierover ook hun zorgen uitgesproken.”

De PvdA begrijpt niet waarom de lobby voor een extra oeververbinding is gekoppeld aan de bouw van duizenden extra woningen. En waarom is niet gekozen voor optimalisatie van de bestaande oeververbindingen in combinatie met een aantrekkelijke fietsroute en goed openbaar vervoer.

Dit bericht is 779 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op ‘Nog meer woningbouw Krimpenerwaard zet Groene Hart onder druk’

  • Er zouden bij de provincie ver uitgewerkte plannen liggen voor een tunnel richting Den Haag. Misschien kan er gekeken worden waar vanuit de Krimpenerwaard meer behoefte aan is.

  • Waarom heeft de provincie in 2008 een rode lijn om Krimpen aan de Lek getekend waarbuiten niet meer gebouwd mocht worden? Ook deze lijn ligt om Lekkerkerk. Hierdoor zijn er heel ruimtelijke bewegingen gedaan om bijvoorbeeld in Krinpen ad Lek de voetbal en de gemeentewerf buiten de kern te brengen om woning binnen de kern te bouwen. Dan kunnen we net zo goed het geplande afzichtelijke gebouw naast het cultuurhuis ook niet bouwen maar gewoon ter plaatse van de gesloopte rabobsnk wat eerst de bedoeling was en de eerste plannen uitvoeren met de visbank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief