Archieven

Dit bericht is 2294 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De ChristenUnie in de raad van Krimpenerwaard vind het onaanvaardbaar dat de aanpak van de Algeracorridor mogelijk pas zal starten na 2028.

RTV Rijnmond berichtte woensdag over verbeterplannen met betrekking tot de Van Brienenoordbrug. Volgens verkeersgedeputeerde Floor Vermeulen wordt de brug vanaf 2025 drie jaar lang aangepakt.

Vervolgens meldde de gedeputeerde het volgende: de aanpak van de Algeracorridor – de drukke route tussen de A16 en Krimpen aan den IJssel – zal starten na de werkzaamheden aan de Van Brienenoordbrug. “Voor dit project zitten we nog in de planningsfase. We boeken vooruitgang, maar de realisatie van het project is nog niet duidelijk.”

Volgens ChristenUnie-raadslid Anthony Tom betekent dit dat in het meest gunstige geval de werkzaamheden aan de Algeracorridor pas starten in 2028. “En dan moeten zich er geen verdere vertragingen voordoen. Als je er vervolgens vanuit gaat dat die werkzaamheden -zeg- twee jaar duren, betekent het dat de inwoners vanuit de Krimpenerwaard nog zeker tien jaar met de huidige problematiek rond de ontsluiting aan de westzijde van de Krimpenerwaard worden geconfronteerd.”

“Onacceptabel”, vindt Tom. Hij heeft vragen gesteld aan het college van B&W van Krimpenerwaard. “We hopen dat het college alles in het werk gaat stellen om deze vertraging te voorkomen en dus om de aanpak van de Algeracorridor waar mogelijk te versnellen”, aldus Tom. “We wachten vol spanning op de stappen die het college denkt te gaan zetten.”

Dit bericht is 2294 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief