Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 561 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK- De schrijnende oorlogssituatie in Oekraïne maakt ook in ons land veel emoties los en brengt mensen op de been om naar vermogen een helpende hand te bieden. Naast de grote landelijke actie via giro 555 zijn er inmiddels honderden lokale initiatieven gestart.

Vandaag waren we even bij restaurant Noosa Waterfront in Krimpen aan de Lek waar tot en met aanstaande donderdag 15.00 uur spullen kunnen worden ingeleverd.

In het iedere dag drukbezochte restaurant is op het terras ruimte vrijgemaakt om giften in ontvangst te nemen. Via een groep Oekraïnse mensen in Rotterdam gaat alles wat is binnengekomen naar Polen waar honderdduizenden van hun landgenoten heen zijn gevlucht om de gewelddadigheden in hun eigen land te ontvluchten. Vaak zijn het vrouwen en kinderen die huis, haard en hun echtgenoot of vader moesten achterlaten met alleen de kleren die ze dragen en wat spulletjes. Logisch dat de hulpverleners in Polen blij zijn met alle goederen die vanuit West-Europa hun kant op komen. Het gaat op dit moment vooral om tandpasta en -borstels, medicijnen, maandverband. EHBO-spullen, luiers, zeep, houdbaar voedsel en water.

Restaurant Noosa Waterfront ligt tussen de surfplas en golfbaan Crimpenerhout en is gemakkelijk bereikbaar via de C.G. Roosweg/N210. Liggen er in uw voorraadkast nog artikelen die u kunt missen, breng ze dan naar Noosa Waterfront!

Dit bericht is 561 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief