Archieven

Dit bericht is 954 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft dinsdag 178 liter illegale onkruidverdelgers en 7 kilogram illegaal ratten- en mierengif in beslag genomen bij een inwoner van Krimpen aan den IJssel.

De man wilde geld bijverdienen door deze middelen online aan particulieren te verkopen. Die verkoop is met deze actie beëindigd. De NVWA maakt proces-verbaal op tegen de man. De middelen worden vernietigd.

De man kwam in beeld door zijn advertenties voor niet in Nederland toegelaten onkruidverdelgers op een Nederlandse verkoopsite. In opdracht van de NVWA heeft de verkoopsite de advertenties verwijderd. De NVWA heeft de verkoper vervolgens opgedragen direct te stoppen met de verkoop van de illegale middelen. Omdat hij toch doorging met de verkoop, is een strafrechtelijk onderzoek gestart. Dit onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

In Nederland mogen alleen toegelaten gewasbeschermingsmiddelen worden verhandeld en gebruikt. Deze middelen zijn uitgebreid getoetst op mogelijke schadelijke effecten voor het milieu, de volksgezondheid en de arbeidsomstandigheden van de gebruiker. Door het gebruik van niet toegelaten middelen kan er gevaar ontstaan voor mens, dier en milieu.

Foto: NVWA.

Dit bericht is 954 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief