Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1459 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) doet op zaterdag 3 oktober samen met Vogelbescherming Nederland en tientallen andere vogeltelgroepen, mee aan de internationale vogelteldag, de Euro Birdwatch.

In veertig landen in heel Europa worden op deze dag trekvogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 telposten. Leden van de NVWK staan al bij het krieken van de dag bij de telpost De Hoekse Sluis, aan de Lekdijk tussen Bergambacht en Lekkerkerk.

Om 8.00 uur vertelt Jaap Graveland, voorzitter van de NVWK, iets op de telpost over het belang van tellen.

In 2019 telden NVWK-vrijwilligers op De Hoekse Sluis in totaal 3.950 vogels, verdeeld over 67 soorten waaronder visarend, zwarte roodstaart en smelleken. M

Het najaar is dé tijd van het jaar om recordaantallen vogels te zien. Veel vogels die in ons land hebben gebroed trekken nu naar het warmere zuiden. Vanuit het hoge noorden en het oosten komen vogels naar ons land om te overwinteren of ze trekken in die tijd door ons land. Bij helder weer zie je ze letterlijk vliegen, vaak in grote groepen.

In 2019 werden in Nederland tijdens de Euro BirdWatch maar liefst 824.389 vogels geteld, 209 soorten in totaal. Spreeuw, kolgans en vink vormden toen de top 3 van meest getelde vogels. Vogelbescherming Nederland maakt al op zaterdagavond de top 10 van meest getelde trekvogels bekend.

Dit bericht is 1459 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief