Archieven

Dit bericht is 2603 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De gemeente Krimpenerwaard gaat vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. In eerste instantie gebeurt dat in sporthal De Meent in Schoonhoven. Daar is plaats voor honderd oorlogsvluchtelingen uit het Oost-Europese land.

Er zijn in korte tijd veel verschillende locaties onderzocht voor noodopvang. Uiteindelijk blijkt De Meent het meest geschikt. De opvang daar is tijdelijk. De gemeente is ook op zoek naar langdurige opvangplekken.

Burgemeester Pieter Paans: “Ik ben enorm blij wij ruimte bieden aan mensen die alles achter zich hebben moeten laten. We voelen ons verbonden en solidair met Oekraïne en haar inwoners. Daarom zetten we ons in om hen zo goed mogelijk in onze gemeente op te vangen. Ik ben dankbaar dat het ons is gelukt op zo’n korte termijn een noodopvang te realiseren.”

Gebruikers van De Meent zijn op de hoogte gebracht dat de sporthal vanaf maandag 14 maart wordt ingericht als noodopvang. De gemeente gaat samen met de gebruikers op zoek naar een alternatieve locatie voor hun activiteiten.

Dit bericht is 2603 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief