Archieven

Dit bericht is 1033 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Aanleiding tot het onderzoek was een brief van vorig jaar die door een anonieme klokkenluider was ingestuurd naar de toenmalige raadsleden van de Gemeente Krimpenerwaard.

In de brief stond dat er gefraudeerd was bij bouwprojecten en dit zou  zich afgespeeld hebben in de gemeente Vlist, kort voor de herindeling van de diverse gemeenten in de Krimpenerwaard. Het zou gaan om een totaal bedrag van circa 20 miljoen euro, waarbij twee gemeentelijke ambtenaren, enkele adviesbureaus en een aannemer betrokken zouden zijn.

Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente een onderzoeksbureau in de arm genomen. Dit bureau constateerde geen onrechtmatigheden. Vervolgens stapten B&W naar het Openbaar Ministerie Het OM heeft de zaak onderzocht en ook zij konden echter geen bewijs vinden. De bewaringstermijn van veel stukken is inmiddels verstreken en dus ook niet meer boven water te krijgen. De malversaties zouden namelijk in 2013 hebben plaatsgevonden. Dat heeft er toe geleid dat het OM het onderzoek heeft gestaakt omdat er onvoldoende aanknopingspunten zijn om tot vervolging over te gaan.

Dit bericht is 1033 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief