Archieven

Dit bericht is 991 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het kon niet uitblijven na het succes van haar eerste, zelfgeschreven sprookjesboek. Roos Stroobant is apetrots op haar tweede voorleesboek ‘Een vriendje voor Bobbie’. Vanaf deze week te koop bij de Plus Rechtuyt.

“Ik heb ‘Een vriendje voor Bobbie’ voor mij kleinzoon Owen geschreven”, vertelt oma Roos (64) met het eerste exemplaar in haar handen. “Telkens vroeg hij wanneer ‘zijn boek’ zou komen. Ook kreeg ik veel positieve reacties over het sprookjesboek van twee jaar geleden. Ik heb erover nagedacht en besloot om weer een boek te maken. Ik heb mijn dochter Wanda gevraagd om mij nog een keer te helpen. Dat heeft ze opnieuw met heel veel geduld en passie gedaan. Een vriendje voor Bobbie is dus ook een stukje van haar.”

Overlap
De inhoud van het te maken boek was snel gevuld. Door de jaren heen heeft Roos vele verhaaltjes geschreven. Centraal figuur is Bobbie, eerst een beetje verlegen, maar verderop in het verhaal een stoer ventje. Hij gaat vaak naar de dierentuin en beleeft spannende, ontroerende en mooie avonturen. Sommige situaties zijn herkenbaar vanuit haar eerste boek. De verklaring van Roos is dat ze in dezelfde periode meerdere verhalen heeft geschreven. “Er zit overlap in, maar dan wel vanuit een andere invalshoek.”

Illustraties
“De verhaaltjes kun je voorlezen aan kinderen vanaf drie jaar”, licht ze toe. “Iets oudere kinderen vinden het op een gegeven moment leuker om zelf te lezen.” Volgens de schrijfster kan je op elk punt in een verhaal stoppen en de volgende avond weer verder gaan. Illustraties zijn verzorgd door Natasja Spierenburg. “Zij werkt bij de Herbergier in Schoonhoven. Via een collega ben ik met haar in contact gekomen. We hebben erg plezierig samengewerkt.”

Tekst gaat verder onder de foto

Pensioen
Een mooi project dus voor de vriendelijke kassamedewerkster bij de Plus. Afgelopen donderdag 25 augustus is in de supermarkt het startsein voor de verkoop gegeven. Vanaf dat moment zijn al tientallen exemplaren verkocht. Of er nog een volgend boek komt? Roos weet het nog niet. Volgend jaar gaat met pensioen. Wordt het de tijd vullen met nieuwe verhaaltjes schrijven of komen er andere dingen op haar pad? Daar is ze nog niet helemaal uit. Voor nu is het genieten van iedereen die ze blij maakt met haar voorleesboek.

‘Een vriendje voor Bobbie’ is te koop voor 17,95 euro. Verkrijgbaar bij de Plus Rechtuyt, Adam van Vianenstraat 100 in Schoonhoven. Roos was afgelopen zaterdag te gast op de radio om 12.30 uur. Terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 991 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief