Archieven

Dit bericht is 3357 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Alweer voor het vierde jaar op rij en op een ander moment dan gebruikelijk is de kermis neergestreken in het dorpscentrum van Krimpen aan de Lek.

De oorspronkelijke locatie tegenover het winkelcentrum wordt bebouwd en is dus niet meer beschikbaar en door corona lag het kermisbedrijf geruime tijd helemaal stil en moesten alle boekingen worden geannuleerd.

“Maar we zijn er weer”, glundert de exploitant van deze kleine reizende kermis tevreden. Hij runt een aantal attracties, die vooral zijn gericht op kinderen en reist daarmee langs minder grote stadsdelen en dorpen door heel Nederland.

In 2017 verraste hij het publiek in Krimpen aan de Lek voor het eerst met een bezoek. In die kern was al jarenlang geen kermis meer geweest, dus jong en oud kwam massaal af op het spektakel. En dat is in de jaren erna zo gebleven, dus hij was verheugd ook in deze tijd toestemming te krijgen van de gemeente Krimpenerwaard om zijn ‘tenten’ weer in Krimpen aan de Lek te mogen opzetten. Deels op een aantal parkeerplaatsen en deels op het grasveld waar de bouw van het complex ‘De Waag’ is gepland. “Een mooie plek”, aldus de kermisbaas, zo tussen de winkels.

Hij is blij dat meerdere gemeenten en veiligheidsregio’s weer toestemming hebben gegeven om kermissen te organiseren. “In de eerste maanden na het uitbreken van de crisis konden wij niet veel meer dan duimen draaien en een beetje onderhoud doen.” Maar inmiddels komt de zaak weer op gang. Hij organiseerde in de directe omgeving al een kermis in Bergambacht en in Nieuw-Lekkerland en hoopt voor het seizoen ten einde komt nog in Ouderkerk aan den IJssel te kunnen staan.

“We houden ons aan alle regels die door het RIVM zijn gesteld” en dat hebben ambtenaren van de gemeente en van de veiligheidsregio ook officieel vastgesteld. Geen belemmeringen dus om met kinderen en kleinkinderen een bezoek te brengen aan de Krimpense kermis. De attracties zijn tot en met zaterdagavond geopend.

Dit bericht is 3357 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief