Archieven

Dit bericht is 2308 keer gelezen

HAASTRECHT – De gemeente Krimpenerwaard voert binnenkort groot onderhoud uit aan het Boezemmolenpad in Haastrecht. Dit fietspad verbindt de Oost-Vlisterdijk met Haastrecht en ligt voor een groot gedeelte in een natuurgebied dat beheerd wordt door het Zuid-Hollands Landschap.

“De laatste tijd komen er steeds meer klachten binnen over de kwaliteit van dit fietspad”, laat de gemeente weten. “Gebruikers ervaren het, door de aanwezigheid van losliggende steentjes, als oncomfortabel.”

Bij de onderhoudswerkzaamheden wordt rekening gehouden met de eisen van het Zuid-Hollands Landschap (ZHL), de eigenaar van het fietspad. Dit betekent onder andere dat het fietspad geen zwarte asfaltuitstraling mag hebben en dat de werkzaamheden niet mogen plaatsvinden in het broedseizoen. Op de rechte stukken worden snelheidvertragende maatregelen genomen. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van ZHL.

Samen met het Zuid-Hollands Landschap is een materiaalkeuze gemaakt. De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt. De werkzaamheden starten vanaf 15 juli (einde broedseizoen). De verwachting is dat eind september de werkzaamheden afgerond zijn.

Dit bericht is 2308 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Onderhoud Boezemmolenpad Haastrecht

  • Geen asfalt en snelheidsvertragende maatregelen op dit fietspad! 😡 Tijd dat ZHL wakker wordt. Maak er een comfortabel fietspad van zodat jongeren van en naar school het weer gaan gebruiken. Nu fietsen steeds meer jongeren over de voor hen veel gevaarlijker West Vlisterdijk. Vogels maken zich niet druk over zwart asfalt. Misschien kunnen ze geel asfalt leggen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief