Archieven

Dit bericht is 757 keer gelezen

ondernemers1KRIMPENERWAARD – Lokale ondernemers uit Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard gingen vrijdag in gesprek met VVD-Kamerlid Martin Wörsdörfer over het ondernemersklimaat in beide gemeenten.

Tijdens deze twee uur durende bijeenkomst in ontmoetingscentrum De Tuyter, getiteld ‘Ondernemers aan het WOORD’, brachten de ondernemers een aantal kritische punten naar voren over bereikbaarheid, wet- en regelgeving, veiligheid en onderwijs.

De tweede oeververbinding blijft een essentieel onderwerp voor ondernemers. Het is niet alleen noodzakelijk voor kortere reistijden voor logistiek en personeel, ook ontstaat hiermee een groter afzetgebied. De toegankelijkheid van de Krimpenerwaard is tevens van belang om jonge mensen aan te trekken. Dit levert gekwalificeerde arbeidskrachten, ambachtslieden en theoretisch geschoolden op elk niveau op, aldus de ondernemers.

Wet- en regelgeving vraagt veel aandacht. Meerdere aanwezigen gaven aan dat regels niet altijd duidelijk of bekend zijn. Het contact leggen met de gemeente of andere overheidsinstanties verloopt soms moeizaam. De ‘één-loket-gedachte’ kan helpen en moet dan ondersteund worden door een backoffice die snel en adequaat handelt. Bij het handhavingsbeleid bestaat een gevoel dat de ene ondernemer om verschillende redenen vaker bezocht wordt dan de ander.

Veiligheid is een belangrijk onderwerp voor de ondernemers. De aanrijtijden van de hulpdiensten kunnen beter. Door de veranderde samenstelling van het winkelpubliek wordt nu vaker een beroep gedaan op politie en ambulance. De afhandeling van aangiftes duurt lang en blijven regelmatig onopgelost. Dit is een landelijk probleem en verdient veel aandacht. Wel gaven aanwezigen aan dat handhavingsambtenaren vaak in Krimpen aan de IJssel, zelfs ’s avonds, zichtbaar aanwezig zijn.

ondernemers2

Gekwalificeerd personeel in de Krimpenerwaard kwam uitgebreid aan de orde. Herhaald werd dat de vraag naar gekwalificeerd personeel, ambachtslieden en andere goed geschoolden, noodzakelijk is voor het in stand houden van alle bedrijvigheid. Het aansluiten van onderwijs met de praktijk blijft een aandachtspunt. Aanwezigen gaven aan dat praktisch onderwijs, ofwel een ‘ambacht’, landelijk meer waardering verdient.

De punten die naar voren zijn gebracht zijn samengevat en overhandigt aan Martin Wörsdörfer en wethouders van economie Anthon Timm en Jan Vente. Alle drie waren zij aanwezig om naar de ondernemers te luisteren. Zij hebben beloofd aan de slag te gaan met de punten die zijn aangedragen.

“De feedback die ik heb mogen ontvangen van de aanwezige ondernemers was zeer constructief. Sommige punten vragen om een landelijke aanpak, andere punten spelen meer lokaal. Ik zal mijn best doen om de landelijke verbeterpunten in de Tweede Kamer onder de aandacht te brengen. Ik ben blij dat wethouders Anthon Timm en Jan Vente aanwezig waren en hebben aangegeven ook op lokaal niveau hun best te doen”, aldus Martin Wörsdörfer.

Organisator en initiatiefnemer van ‘Ondernemers aan het WOORD’ is Sharon Tollenaar. Daarnaast is zij tevens fractievoorzitter van de VVD in Krimpen aan den IJssel. “Ik ben dankbaar dat de heer Wörsdörfer de moeite heeft genomen om in gesprek te gaan met onze ondernemers. We kregen positieve reacties van de aanwezigen en hebben het verzoek gekregen of we dit vaker kunnen organiseren”, vertelt Sharon Tollenaar. “We zijn nu al aan het kijken wanneer we een volgende editie kunnen doen.”

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Sharon Tollenaar via 06-18176777 of sharontollenaar@krim

Dit bericht is 757 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief