Archieven

Dit bericht is 1332 keer gelezen

portemonneeKRIMPENERWAARD – Afgelopen week werd landelijk aandacht geschonken aan financieel onderwijs onder basisschoolleerlingen.
Het is om gezond financieel gedrag in de toekomst te stimuleren. Als kinderen op jonge leeftijd inzicht krijgen hoe om te gaan met geld dan is dat alleen maar goed voor hun latere leven. Nu is het zo dat het nog steeds vaak voorkomt dat mensen door verschillende oorzaken in de geldproblemen komen.
De gemeente Krimpenerwaard speelt hierop in en komt met een ‘Startpunt Geldzaken’. Hiermee wil de gemeente de mensen die het aangaat zo goed mogelijk ondersteunen en naar passende oplossingen zoeken. Online is het ‘Startpunt Geldzaken en Bereken uw recht’ te vinden. Deze tools zijn in samenwerking met het NIBUD en Stimulansz tot stand gekomen. Via www.krimpenerwaardwaard.nl/geldzaken zijn deze tools te vinden.
Inwoners kunnen dankzij ‘Startpunt Geldzaken’ gebruik maken van de geldplannen, die helpen bij het krijgen van een overzicht in de eigen financiën. Sinds de lancering in januari is deze mogelijkheid inmiddels meer dan honderd keer gedownload.
Uiteraard gaat deze ondersteuning verder dan alleen de raadpleegfunctie. De gemeente Krimpenerwaard gaat twee van de vijf bijeenkomsten van de cursus ‘Grip op de knip’ faciliteren. In de cursus, die in samenwerking met partner Kwadraad is ontwikkeld, wordt aandacht gegeven voor het aanvragen van toeslagen, tegemoetkomingen en het opzetten van een deugdelijke administratie. Ook wordt inzichtelijk gemaakt hoe een juiste balans gevonden kan worden tussen in- en uitgaven. De cursus start 29 mei en deelname is gratis.
In onderstaand filmpje is wethouder Vente te zien die het ook heeft over het ‘Startpunt Geldzaken’.

Dit bericht is 1332 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief