Archieven

Dit bericht is 640 keer gelezen

Herkent u dit bord? Al fietsend door onze Krimpenerwaard kom je ze op diverse plekken tegen: RUST.. Oftewel: een rustpunt. Ze  staan op verschillende plekken: bij leuke locaties langs fiets- en wandelroutes, langs de dijk, langs landweggetjes….. gewoon even afstappen, genieten van het moment en lekker rust in je hoofd krijgen.. Nadat wij al wat kilometers hadden gefietst en om bepaalde spieren even te ontzien, namen wij bij dit bord de tijd af te stappen en het onderwerp ter harte te nemen: Rust….. Dus wij heerlijk onderuit en beentjes gestrekt, even lekker helemaal niks!!

We begonnen ter plaatse het niks-doen met praatjes over koetjes & de kalfjes oftewel: is het druk op je werk, lopen de kinderen nog in het gareel en sport je nog voldoende? Mmmm…. Ondertussen zaten we dus wel lekker rustig maar kwamen er toch ook serieuze onderwerpen boven drijven. Is die rust dan ook echt wel rust? Want blijkbaar houden diverse onderwerpen ons goed bezig: grote issues als de oorlog in Oekraïne, de stijgende benzineprijs, de stikstofcrisis, de dure boodschappen maar vooral ook de zorgen die dat met zich meebrengt voor o.a. mensen met een laag inkomen en onze boeren. We waren dus eigenlijk op het Rustpunt vrij actief bezig om de wereld te verbeteren; laten we dit fenomeen maar ‘actief rusten’ noemen. Ter plekke hadden wij ook al diverse oplossingen doorgenomen voor bovengenoemde problematiek (alhoewel sommige oplossingen niet echt realistisch en haalbaar waren). Maar was dit nu Rust???

Even opgezocht op ons mobieltje… Wat is Rust? Mmmmm…. Rust betekent: toestand zonder activiteit. Maar even verder scrollend lezen we dat op deze vraag talloze antwoorden mogelijk zijn. Gelukkig!! Want dat biedt voor ons enig perspectief en hadden en we niet gelijk het gevoel dat we een overtreding begaan op ons Rustpunt.

Gezien de mogelijkheid van de talloze antwoorden op het begrip Rust concluderen wij dat ons lichaam ter plaatse rust had, dat we ons konden ontspannen en daardoor goed en RUSTig over de dingen des levens konden nadenken. Niet zwaar bedoeld hoor, maar ja, het komt op zo’n ontspannen moment gewoon bovendrijven.  Misschien voor u een goede gelegenheid om eens zelf na te denken wat rust voor u inhoudt. En – als het helpt –  kunt u dat rustig overdenken bij een Rustpunt. Laten wij u daarvoor nu (eventjes) met Rust. Punt.

Dit bericht is 640 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief