Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1545 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Onlangs is door DVJ Insights een representatief kijk- en luisteronderzoek uitgevoerd naar bereik en waardering van de lokale omroep RTV Krimpenerwaard. Op basis van dit onderzoek kan worden geconcludeerd dat RTV Krimpenerwaard in de gemeente duidelijk op de kaart staat.

De bekendheid van de radiotak van RTV Krimpenerwaard onder inwoners van de gemeente is 56 procent en scoort daarmee 10 procentpunt boven het vergelijkend cijfer van de lokale omroep uitzendingen, die op 46 procent staat. Men luistert vooral naar lokaal nieuws en politiek. Aangegeven wordt dat er behoefte is aan meer muziek, uitgaansnieuws en sport. Qua bereik scoort RTV beter dan NPO3 en BNR Nieuwsradio. Opvallend is zowel bij radio als televisie dat een aantal deelnemers aangeeft moeite te hebben met het vinden van de zender. De programma’s worden gemiddeld gewaardeerd met een 7,7 (vergelijkingscijfer 7,1).

Televisie
De bekendheid van RTV Krimpenerwaard Televisie is 60 procent, net beneden het vergelijkingscijfer. Men kijkt vooral naar nieuws uit de regio en lokale politiek, aangegeven wordt dat er behoefte is aan meer muziekprogramma’s en lokaal nieuws. Qua bereik scoort RTV minder dan de landelijke omroepen, maar beter dan de regionale. De programma’s worden gemiddeld gewaardeerd met een 6,9 (vergelijkingscijfer 7,0)

Website
Ook het bekijken van de website en sociale media is in het onderzoek opgenomen. De website van de omroep heeft een bekendheid van 30 procent en dat is vijf procentpunt boven het vergelijkingscijfer. Als belangrijkste reden om de website te bekijken wordt lokaal nieuws genoemd. De website wordt gewaardeerd met 7,3 (vergelijkingscijfer 7,2). De bekendheid van RTV Krimpenerwaard op Facebook is 20 procent en op YouTube tien procent. De belangrijkste reden om de sociale media van de omroep te bezoeken is het lokale nieuws.

De bekendheid met en het bekijken van de kabelkrant op televisie is een stuk lager, ondanks het feit dat de waardering voor het gebodene op dit medium toch een 7 scoort.

Voorzitter Kees de Haan van RTV Krimpenerwaard zegt: “Er is zeker reden voor tevredenheid, maar we zien ook waaraan gewerkt moet worden. De gegevens die uit het onderzoek naar voren komen, vormen ook een goed uitgangspunt voor onze verdere activiteiten, die nu verder planmatig zullen worden uitgebouwd.”

Dit bericht is 1545 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Onderzoek: goede cijfers RTV Krimpenerwaard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief