Archieven

Dit bericht is 1665 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – In april start een onderzoek naar het bedieningsregime van de Algerabrug. Dit tot vreugde van de lokale partij Stem van Krimpen.

Stem van Krimpen strijdt al jarenlang voor het aanpassen van de openingstijden van de Algerabrug, zoals bijvoorbeeld het schrappen van de late middagopening en het uitbreiden van het bedieningsregime naar de nacht, zodat de overlast voor het wegverkeer op de drukste provinciale weg van Nederland beperkt wordt. Deze wens is ook meermalen rechtstreeks bij Rijkswaterstaat geuit.

Bij de presentatie over fase 6 aan de gemeenteraad is onlangs aangegeven dat het onderzoek naar het aanpassen bedieningsregime start in april.

Stem van Krimpen is blij dat er eindelijk beweging is in dit dossier, maar voorziet grote problemen indien in de komende anderhalf jaar hier geen rekening mee wordt gehouden.

“Normaal ondervindt het verkeer ernstige hinder wanneer de Algerabrug opengaat, en bij de situatie vanaf medio april wanneer de fundering van de grote kruising op de schop gaat, wordt dit dramatisch”, geeft raadslid Saskia Oudshoorn aan. “Verkeer uit de Krimpenerwaard dat in de Stormpolder moet zijn, moet via de brug, over het Capelseplein en weer terug om naar het industrieterrein af te kunnen slaan. Dat is normaal gesproken al een vreselijke omweg, maar als ook dat verkeer nog eerst twee keer over de brug moet, kun je op je vingers natellen dat de chaos nog groter wordt.”

Wanneer inwoners van Krimpen en de Krimpenerwaard van lieverlee weer terug naar hun werkplek gaan, is de ellende volgens Oudshoorn compleet. “We doen nogmaals een heel dringend verzoek aan alle stakeholders om te bezien of de brugopeningen vanaf april al beperkt kunnen worden. Het is normaal gesproken al frustrerend wanneer er door een brugopening voor een of twee zeilboten enorme files ontstaan, en dit wordt straks alleen nog maar erger. Iedereen moet een steentje bijdragen, zoals naar alternatief vervoer te zoeken, maar soms is dat gewoon niet mogelijk. Voor die mensen en bedrijven moet Rijkswaterstaat zich ook hard maken om nu een oplossing te vinden.”

Dit bericht is 1665 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Onderzoek naar bedieningstijden Algerabrug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief