Archieven

Dit bericht is 1446 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Cleme Wermers is derdejaars student Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. Binnenkort start hij een onderzoek rondom het thema eenzaamheid en leefstijl in de Krimpenerwaard.

In 2019 ervoer bijna 1 op de 10 Nederlanders van 15 jaar of ouder sterke gevoelens van eenzaamheid. “Eenzaamheid hoeft geen probleem te zijn, zolang hetgeen tijdelijk is”, stelt Cleme Wermers. “Langdurige en ernstige eenzaamheid kan daarentegen leiden tot angststoornissen, depressies en het hanteren van een minder gezonde leefstijl, wat diverse gezondheidsproblemen in de hand werkt.”

Als derdejaars student vindt hij het belangrijk om het thema eenzaamheid en de gevolgen ervan onder de aandacht te brengen. “Daarom start ik vanaf september een onderzoek rondom dit maatschappelijke welzijnsprobleem. Ik breng hierbij de behoeften van de doelgroep in kaart, met als plan tot een innovatieve oplossing te komen die de positieve effecten van het hanteren van een solidair gezonde leefstijl voor deze mensen ten goede komt.”

Het onderzoek richt zich in eerste instantie op mannen en vrouwen van 35 tot 45 jaar, woonachtig in de gemeente Krimpenerwaard die zich het afgelopen jaar bij gelegenheid enigszins eenzaam voelden tot sterke gevoelens van eenzaamheid ervoeren.

“Graag vraag ik bovengenoemde inwoners om een enquête in te vullen, om zodoende het klantprofiel en de behoeftestelling op een rij te zetten. Het invullen van de enquête zal circa 10 tot 15 minuten tijd in beslag nemen. Persoonlijke gegevens zullen niet gedeeld worden met derden.”

Dit bericht is 1446 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief