Archieven

Dit bericht is 726 keer gelezen

collegeSCHOONHOVEN – In Schoonhoven worden nieuwbouwplannen ontwikkeld voor de vmbo-school van het Schoonhovens College aan de Vlisterweg. De gemeente trekt daarbij samen op met het schoolbestuur.
Omdat sporthal De Meent verouderd is en er de komende jaren veel onderhoud nodig is, wordt deze ook meegenomen in de planvorming. Het is voor de gemeente aantrekkelijk om beide plannen te combineren.
“Onderzocht wordt wat de voor- en nadelen zijn van het bouwen van de school en sporthal op één locatie”, laat een gemeentewoordvoerder weten. “Als mogelijke locatie voor nieuwbouw is de plek van de huidige sporthal in beeld. Onlangs is adviesbureau HEVO geselecteerd die zowel de school als de gemeente begeleidt bij het opstellen van een programma van eisen. Dat programma van eisen bepaalt voor een belangrijk deel hoe groot of hoe hoog zo’n gebouw wordt en hoeveel buitenruimte daarvoor nodig is. Als we dat weten kan bepaald worden waar in het gebied dit het beste gerealiseerd kan worden.”
De komende tijd worden diverse betrokken partijen gevraagd om een bijdrage te leveren aan het onderzoek. “In elk geval mogen de huidige huurders van de sporthal meedenken over de eisen die aan de sporthal gesteld worden. De direct omwonenden van zowel de sporthal als de school, komen aan de beurt zodra het over bouwhoogten en locaties gaat. De partijen ontvangen hier een persoonlijke uitnodiging voor.”

Dit bericht is 726 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief