Archieven

Dit bericht is 1103 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De duurzame platformen in de regio, waaronder die in de Krimpenerwaard, houden een online bijeenkomst voor ondernemers over de energietransitie.

Het duurt nog jaren vóór bedrijven niet meer verwarmd worden met aardgas, en terreinen vol windmolens herrijzen. Moeten ondernemers dan nu al energiebesparing en duurzame opwek op de agenda zetten? Het antwoord is volgens de duurzame platformen: ‘ja’. “Want de plannen worden nú geschreven. Hoe kunnen de belangen van ondernemers behartigd worden? Wat moeten bedrijven nu al doen ‒ en wat kan later?”

Daarover gaat de online bijeenkomst over energie & bedrijven in Midden-Holland op woensdag 24 februari, 16.00-18.00 uur. Doel van de bijeenkomst is uit te leggen wat voor ondernemers écht relevant is aan de energietransitie, en te achterhalen hoe bedrijven het best ondersteund kunnen worden komende jaren. Verder vertellen regionale ondernemers als Teus de Wit en Jan de Boer (Versluys Groep) hoe ze zijn omgegaan met ‘zon op dak’ en ‘van het aardgas af’, waarbij ze vooral ingaan op de praktische vragen die zich voordeden. Tot slot is er alle ruimte voor financiële, technische en praktische vragen aan deskundigen over bijvoorbeeld de Regionale Energie Strategie en de gemeentelijke plannen om wijken en bedrijventerreinen aardgasvrij te maken.

De online bijeenkomst wordt georganiseerd door de duurzame platformen binnen de regio; Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas, en kent een gezamenlijk deel en een deel specifiek voor bedrijven per gemeente. Aanmelden is nodig om een link te krijgen: www.dpgouda.nl/agenda.

Dit bericht is 1103 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief