Archieven

Dit bericht is 448 keer gelezen

In de Krimpenerwaard kun je heerlijk shoppen, maar het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je liever online bestelt. Handig, want het wordt aan de deur geleverd. Maar hoe zoek je nu een goed product online en hoe weet je of je te maken hebt met een betrouwbare webwinkel? We geven je graag een aantal handvatten, zodat je veilig en efficiënt online kunt winkelen.

Producten vergelijken

Je zoektocht begint bij het vinden van het beste product. Misschien weet je al precies wat je wilt, maar soms ook niet. In dat laatste geval kun je gebruik maken van een vergelijkingssite, die onafhankelijk op zoek gaat naar de beste producten in een bepaalde categorie. Een voorbeeld is BesteReviews.com. Hier ontdek je de beste keukenapparaten, goede slimme deurbellen, de leukste hobby items en nog veel meer.

Voorwaarden webshop checken

Bij een gevestigde webwinkel als Coolblue of Bol.com kun je ervan uitgaan dat je van goede service geniet. Maar hoe zit dat met onbekende webshops? Duik zeker in de voorwaarden en kijk hoe het zit met de levertijd en het retourbeleid. Wel zo prettig als je gratis kunt retourneren, want je weet nooit of het niet bevalt (zeker met kleding als je niet weet welke maat je moet bestellen). Kijk of er contactgegevens vermeld staan, zoals vestigingsadres, e-mail en telefoonnummer. Zo weet je dat je contact op kunt nemen mocht er iets misgaan.

Pas op met dropshipping sites

Bij dropshipping wordt een product pas besteld nadat jij je order hebt geplaatst. Vaak ziet de webshop er betrouwbaar uit, maar staat in de kleine lettertjes dat het product extern besteld wordt. En dat betekent vaak een lange levertijd (komt vaak uit China). Bovendien zetten dropshippers er vaak een giga marge op en weten ze niet altijd wat ze verkopen. Denk jij iets goeds te bestellen, blijkt het rommel te zijn. En retourneren zit er dan vaak niet in (of je betaalt er veel geld voor). Het wil zeker niet zeggen dat je geen goede producten kunt krijgen, maar het is dus wel iets om rekening mee te houden.

Controleer de veilige verbinding

Ga je betalen, let er dan op of er een slotje in de URL-balk staat en dat het webadres begint met https://. Dat betekent dat de webshop beveiligd is en dat je normaliter veilig kunt betalen. Twijfel je over de betrouwbaarheid van een webshop? Dan kun je ook reviews van anderen lezen. Zoek even op Google naar ‘… betrouwbaar’ en de kans is groot dat er een scala aan reviews tevoorschijn komt. Gaan er meerdere alarmbellen rinkelen? Bij twijfel, doe het dan liever niet.

Herken een keurmerk

Er zijn verschillende keurmerken voor webwinkels, zoals Thuiswinkel Waarborg en WebwinkelKeur. Deze kunnen aangevraagd worden en hebben onder meer als doel om de consument vertrouwen te geven. Mag je ervan uitgaan dat een webshop met een keurmerk altijd betrouwbaar is? Ja en nee. Het wil namelijk wel zeggen dat de webwinkel theoretisch gezien aan een aantal eisen voldoet, maar dat wil niet 100% zeggen dat ze zich ook aan de regels houden. Het fijne is wel dat je eventuele klachten kunt aankaarten bij de keurmerkinstantie, die vervolgens kan bemiddelen. Dat geeft toch zeker iets van vertrouwen, omdat je weet dat je altijd ergens terecht kunt.

Shoppen bij lokale webwinkels

Wil je graag lokaal shoppen maar heb je geen zin om de deur uit te gaan? Google dan even op jouw favoriete winkel in de buurt en kijk of er een webshop beschikbaar is. In de coronaperiode hebben namelijk ook veel lokale winkels de noodzaak van een webwinkel ontdekt, wat ertoe heeft geleid dat het aantal online shops een flinke groeispurt heeft genomen. Maar ook andersom geldt dat lokale winkels juist online groeien omdat het vinden van een betaalbaar fysiek pand steeds lastiger wordt. Tegenwoordig kun je zelfs streekproducten online bestellen bij Streekwinkel Krimpenerwaard. Zo heb je de lekkerste producten uit de buurt altijd dichtbij huis en kies je voor eerlijke producten uit je eigen omgeving.

Dit bericht is 448 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief