Archieven

Dit bericht is 1160 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Tegen een bepaald niet imponerend DFC heeft Dilettant zaterdagmiddag drie kostbare punten verloren.

Zonder DFC tekort te willen doen was Dilettant gedurende de gehele wedstrijd de betere ploeg en had het de overhand. Veelvuldig balbezit kon echter niet in doelpunten worden omgezet.

Hoe anders zou het zijn geweest als Matz Jansen na negentig seconden had gescoord. Een vrije trap van Amarildo Lawansuka had hij vanaf drie meter voor het intikken, maar de bal ging naast.

DFC trok zich bewust veelvuldig terug en had al na zeven minuten via een uitval succes. Een doorloopbal werd prima opgepikt en langs de ver uitgelopen Ian Hendriks binnengetikt.

Op het hobbelige veld was het lastig snelheid te ontwikkelen, maar teveel lag het tempo van Dilettant te laag. Toch kwamen er kansen voor Sven Schilders, die alleen voor de keeper tegen het uitgestoken been schoot en een uithaal van Robin Segers ging rakelings over. Ook een prima mogelijkheid voor Remco Mulders in minuut 37 werd geen goal en daarmee deed Dilettant zich veel tekort.

In de eerste minuut na rust werd het nog erger. Een slappe bal van achteruit van DFC werd door de verdediging volkomen gemist en van dichtbij werd het 2-0.

Dilettant bleef het proberen, maar de schoten van afstand waren te slap om de keeper van DFC te verontrusten. Bij een harde boogbal van Sven Schilders richting kruising toonde hij overigens zijn kwaliteiten en tikte de bal over. Wat later was hij kansloos bij een keiharde uithaal van Robin Segers in de uiterste hoek vanaf zo’n 25 meter. Dat gaf weer moed voor Dilettant, maar ook DFC trok wat meer ten aanval en ook dat leverde kansjes op.

Invaller Joery Snoei had vanuit een corner nog een mogelijkheid, maar ook dit keer was de keeper op zijn post.

De strijd was op dat moment wat evenwichtiger en in minuut 81 de wedstrijd beslist. Een aanval van DFC over heel veel schijven mondde uit in een schot, dat via de binnenkant van de paal de 3-1 betekende. Het lukte daarna Dilettant niet de stand een beter aanzien te geven en derhalve werden drie dure punten ingeleverd. De concurrentie sprokkelt punten en daarom komende zaterdag weer een belangrijke wedstrijd tegen Groote Lindt.

Dit bericht is 1160 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief