Archieven

Dit bericht is 2382 keer gelezen

STOLWIJK – Ons Polderbad in Stolwijk gaat gewoon op 22 april open. Dat vertelde manager Bart Boevink van de Stichting Vlister Openlucht Baden (VOB) zaterdagochtend in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard.

De voorbereidingen liggen op schema en zowel De Loete in Haastrecht als Ons Polderbad gaat op woensdagmiddag 22 april om 13.30 uur open.

Eerder waren er zorgen omtrent de toekomst van Ons Polderbad. Een groep verontruste burgers verweet het bestuur van de VOB de exploitatie van het Stolwijkse zwembad te verwaarlozen, om te kunnen investeren in openlucht zwembad De Loete in Haastrecht. Ook zou zwemvereniging ZPS, die als sinds mensenheugenis gebruik maakt van Ons Polderbad, beperkingen worden opgelegd. Om de clubkas te spekken runt ZPS bijvoorbeeld een ‘snoephok’ in het zwembad en dat zou moeten verdwijnen.

“Een voorbode van uiteindelijke sluiting van Ons Polderbad”, vreesden de Stolwijkers. Deze verontruste burgers spraken ook in bij de gemeenteraad, waarop de wethouders Boere en Vente in gesprek zijn gegaan met de besturen van de VOB en van ZPS.

Naar aanleiding daarvan zijn beide partijen met een mediator weer met elkaar om de tafel gegaan.

Ondanks deze strubbelingen in de aanloop naar het nieuwe zwemseizoen is nu dus duidelijk dat beide baden gewoon op de geplande datum open zullen gaan. De voorverkoop van de abonnementen is inmiddels gestart via de website www.vlisterbaden.nl. Wie geen internet heeft, kan op woensdagmiddag 15 april tussen 13.00 en 18.00 uur bij de kassa van de zwembaden een voorverkoopabonnement kopen.

De prijs van de abonnementen is vijf euro omhoog gegaan. “We hebben wat extra kosten, beveiliging die we helaas hebben moeten inzetten in Haastrecht, we zijn bezig met verbouwingen, we hebben nieuwe pompen aangeschaft in Stolwijk en dat bij elkaar zorgt ervoor dat de prijzen iets omhoog zijn gegaan”, aldus Boevink.

Ook de onderhandelingen met ZPS verlopen volgens de manager voorspoedig. “We zijn goed op weg. Met ZPS zijn we in gesprek samen met de mediator en dat ziet er voor nu heel goed uit. We zijn in de afrondende fase, dus ik verwacht daar geen problemen mee.”

De zwembaden gaan dit jaar langer open. De openingstijden zijn verruimd, zo zal Ons Polderbad ook op maandagochtend in Stolwijk open zijn. Allebei de baden zullen iedere dag tot 20.00 uur open zijn, met uitzondering van de zwemlesdagen. “Ook introduceren we dit jaar het spetterzwemmen, voor de 3- en 4-jarigen die al kennis willen maken met de zwemles. Daarvoor is een speciale onderwijzer aangetrokken, die de jeugdige zwemmers wegwijs gaat maken met het zwemmen.”

Ook het bestuur van ZPS is om een reactie gevraagd, maar zij wilden op dit moment nog niet reageren omdat de onderhandelingen nog lopen.

Dit bericht is 2382 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief