Archieven

Dit bericht is 409 keer gelezen

REGIO – De krapte op de arbeidsmarkt biedt kansen. Toch is niet iedereen er klaar voor om direct te solliciteren. De een is goed in de praktijk, maar vindt het maken van een cv op een computer lastig. Anderen vinden het weer spannend om naar een bedrijf te gaan en weten niet wat ze dan moeten zeggen of aantrekken.

Daarom waren er op 3 en 5 oktober de Ontdek je Talentdagen. Ruim 80 inwoners uit de arbeidsmarktregio Midden-Holland (gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen) werden op de rode loper ontvangen in het Huis van de Stad in Gouda.

Interactief programma
Projectleider Maya van Es is enthousiast over het event “Het is de tweede keer dat we dit organiseren. We inspireren en enthousiasmeren bezoekers op een interactieve en luchtige manier. Deelnemers ontdekken hun talenten spelenderwijs via een beroepentest, een kernwaardenspel en cv-check. Ze krijgen een virtueel kijkje in een werkomgeving met een VR-bril. Tijdens de workshop ‘Hoe presenteer ik mezelf’ is er aandacht voor de manier van presenteren. Er staat een rek met representatieve kleding. In deze outfit wordt een profielfoto gemaakt voor de cv. Zo is het plaatje compleet.”

Bezoeker Jacqueline (35) uit Krimpenerwaard, moeder van een kind van 4: “Door mijn werkcoach ben ik hier. Vandaag valt alles op zijn plek. Bij de workshop ‘Hoe presenteer ik mezelf’ ben ik anders naar mezelf gaan kijken. We gaven elkaar complimenten. Ik heb een beroepentest gedaan. Daarom weet ik nu bijna zeker dat de zorg bij mij past. Ik heb zin in de volgende stap door deel te nemen aan een leerwerktraject in de zorg.”

Youssef (42) uit Bodegraven deed aan alle activiteiten mee. “Ik woon bijna een half jaar in Nederland en wil graag weten welk werk bij mij past. Met een VR-bril keek ik bij de beroepen ‘sortering’ en ‘elektricien’. Uit de beroepentest kwam ‘verkeersregelaar’ naar voren. Dat lijkt me een leuk beroep. Voor mijn cv heb ik een profielfoto laten maken met een mooi colbert. De kleding mag ik gratis meenemen. Als ik ga solliciteren trek ik dit aan.”

Vervolgstappen
“Deze Ontdek je Talentdagen staan niet op zichzelf”, legt Van Es uit. “Kandidaten maken verdere stappen naar werkoriëntatie, bijvoorbeeld door loopbaan coaching of een uitgebreide cv-workshop. Er zijn natuurlijk veel meer mensen die een vraag hebben over hun werk, loopbaan of opleiding. Ze zijn van harte welkom bij het Werkcafé Midden-Holland. Dit vindt elke dinsdagochtend plaats in het Huis van de Stad in Gouda en elke dinsdagmiddag in een omliggende gemeente. Dit staat op de website werkcafemiddenholland.nl.”

Ontdek je Talentdagen is een project van WerkgeversServicepunt (WSP) in samenwerking met het Regionaal Mobiliteitsteam en Leerwerkloket Midden-Holland.

Dit bericht is 409 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief