Archieven

Dit bericht is 807 keer gelezen

handenSCHOONHOVEN – Sinds begin dit jaar is aan het Lopikerplein 1 in Schoonhoven een ontmoetingscentrum gevestigd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, een initiatief van Vierstroom Zorg Thuis.
“Het is een veilige, vertrouwde omgeving, bedoeld voor mensen met dementie die nog thuis wonen”, legt programma-coördinator Cora Heppe uit. “De bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten die aansluiten op de persoonlijke wensen en mogelijkheden. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld samen te koken of klussen te doen in de aangrenzende tuin. Het uitgangspunt is dat gestimuleerd wordt dat wat iemand graag doet en nog kan, zolang mogelijk te blijven doen.”
De professionele begeleiders zijn volgens Heppe experts in dementiezorg en geven informatie en advies over vragen rondom dementie. “Bijzonder is dat het team van professionals en vrijwilligers ook ondersteuning biedt aan de mantelzorgers. Vaak zijn dat familieleden, maar dat kunnen ook buren en kennissen zijn die een groot deel van de zorg op zich nemen. Op deze wijze ontstaat een goede verbondenheid tussen bezoekers onderling, mantelzorgers, vrijwilligers en begeleiders en zijn allen goed op de hoogte van alles wat speelt.”
Gedurende het jaar worden voor belangstellenden ook diverse informatiebijeenkomsten georganiseerd. Het ontmoetingscentrum werkt nauw samen met zorgverleners, de gemeente, de SWOS en anderen die actief zijn in de zorg en begeleiding van mensen met dementie.
Heppe: “Allen die benieuwd zijn naar wat het ontmoetingscentrum voor hen kan betekenen zijn welkom voor een kop koffie of thee.” Een afspraak hiervoor maken kan via 088 0900 481/ oc.schoonhoven@vierstroomzorgthuis.nl.

Dit bericht is 807 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief