Archieven

Dit bericht is 1507 keer gelezen

BERGAMBACHT – De Ontmoetingskerk in Bergambacht verzorgt tot en met 17 januari alleen nog maar online diensten. Dat heeft de kerkenraad van de Gereformeerde kerk besloten.

“Wij maken in deze lockdown-periode dus geen gebruik van de mogelijkheid om maximaal dertig mensen toe te laten”, meldt Bob Nuys namens de kerkenraad. “Ook andere fysieke activiteiten gaan niet door. Dit geldt voor het kinderkerstfeest aanstaande zondag en voor de kerstwandeling en de ‘drive-in’ brunch op Tweede Kerstdag.”

Het kinderkerstfeest is wel online te volgen via de website en het YouTube- kanaal van de Ontmoetingskerk.

Nuys: “Kerken hebben weliswaar het ‘recht’ om erediensten te houden, maar het is niet altijd nodig of verstandig van je rechten gebruik te maken. Als kerkelijke gemeenschap zijn wij onderdeel van de samenleving, zijn we solidair met de mensen om ons heen en bekommeren we ons ook over hun gezondheid. Dát willen we uitstralen naar onze dorpsgenoten. Minister-president Rutte vroeg maandag in zijn toespraak extra aandacht voor de kwetsbaren in de samenleving. Het is de roeping van de kerk om aandacht te hebben voor mensen die eenzaam zijn of hulp nodig hebben. Onze vier pastorale wijkteams zullen in de komende weken oog hebben voor zieken, eenzame gemeenteleden en ouderen.”

Dit bericht is 1507 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief