Archieven

Dit bericht is 1581 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Om een bijdrage te leveren aan het indammen van het coronavirus, adviseert Staatbosbeheer om ook tijdens een bezoek aan het Loetbos bij Lekkerkerk, het EZH Bos bij Krimpen aan den IJssel of recreatiegebied Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek anderhalve meter afstand te houden.

Staatbosbeheer zag dat het de afgelopen dagen erg druk was in de natuur. Natuurlijk vanwege het mooie weer, maar ook vanwege het coronavirus. Mensen trekken er massaal op uit.

De natuur is een mooie uitvalsbasis, zeker in deze periode, stelt Staatbosbeheer. “De natuur is op zijn mooist, maar ook op zijn kwetsbaarst in deze periode. Rust voor dieren is belangrijk. Als we ook tijdens het bezoek aan de natuur de richtlijnen van het RIVM in acht nemen, kunnen we in deze, soms moeilijke tijd, de natuurgebieden als uitvalsbasis blijven gebruiken. Wie ziek of verkouden is, raden we aan om thuis te blijven.”

Wanneer parkeerplaatsen vol zijn, vraagt Staatbosbeheer om bezoekers ergens anders te gaan wandelen. De openbare toiletvoorzieningen in de natuurgebieden gaan op 1 april niet open, in verband met besmettingsgevaar. Wanneer de voorzieningen wel open gaan is nog niet bekend.

Staatsbosbeheer vraagt tenslotte hondenbezitters om hun viervoeter aangelijnd te houden en niet van de paden te gaan.

Dit bericht is 1581 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief