Archieven

Dit bericht is 628 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Nu de meeste coronamaatregelen zijn losgelaten opent ook het Arto Theater in Schoonhoven weer haar deuren voor het publiek. “We hebben een heel leuk programma samengesteld voor de komende maanden”, geeft publiciteitsmedewerkster Petra Mathlener aan. “Cabaret, kindervoorstellingen, toneel, muziektheater en films, voor ieder wat wils.”

Op zaterdagavond 5 maart om 20.15 uur wordt er afgetrapt met een optreden van gitaarfenomeen Mart Hillen. In zijn nieuwe theaterprogramma ‘Mart & Movies’ vertelt Hillen, over zijn passie voor films en de muziek die ervoor gemaakt is. Hij speelt door hem opnieuw gearrangeerde filmmuziek uit klassiekers als Titanic en Mission Impossible, maar ook uit een recente film als Bohemian Rhapsody.

Mathlener: “Met zijn virtuoze gitaarspel schept hij schilderachtige beelden die het publiek meenemen in een andere wereld.”

Zondag 6 maart om 14.30 uur brengt toneelgroep Het Volk de voostelling ‘De Bezoeking’ in het Schoonhovense theater.

In een sanatorium bevinden zich twee bejaarde mannen, de patiënten Roest en Harderwijk. Beiden zijn zwak en levensmoe. Naarmate hun gesprekken vorderen, blijken de heren meer met elkaar gemeen te hebben dan men in eerste instantie zou denken. In een ver verleden waren zij beiden werkzaam in de wereld van de muziek, Harderwijk als dirigent van opera’s en Roest als amateurzanger.

In De Bezoeking graven zij diep in elkaars geheugen, waarbij het accent steeds vaker komt te liggen op Verdi’s meesterwerk La Traviata. Figuren uit deze opera passeren de revue en geleidelijk beginnen werkelijkheid en fantasie door elkaar te lopen.

Mathlener: “Het plotseling hervonden enthousiasme van Roest en Harderwijk zorgt voor hilarische en ontroerende momenten en mondt tenslotte uit in een operawaardige apotheose waarmee beide patiënten zingend de laatste acte inluiden.”

Kaartverkoop via www.artotheater.nl, bij Provence (Haven 63) in Schoonhoven en aan de kassa.

Dit bericht is 628 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief