Archieven

Dit bericht is 823 keer gelezen

[partnerbijdrage]

Het lijkt erop dat er versoepeld gaat worden. Van alle maatregelen die we de afgelopen twee jaar hebben gehad in Nederland, van anderhalve meter tot avondklok en van lockdown tot handen wassen, is het testen één van de meest vervelende maar ook meest effectieve maatregelen gebleken. Nu straks alleen nog de adviezen ‘handen wassen’ en ‘hoesten in je elleboog’ overblijven, kan het testbeleid ook de kast in. Toch zijn er veel mensen die het nog wel willen, een sneltest kopen. Waarom doen deze mensen dat als het niet meer hoeft? Om verschillende redenen.

Ook in de Krimpenerwaard zijn het aantal besmettingen nog altijd vrij hoog. Iedere dag krijgen gemiddeld zo’n 125-150 mensen te horen dat ze positief zijn getest op het coronavirus. Een vervelende boodschap, want naast dat het allerlei ongemak met zich meebrengt kan het ook medische zorgen opleveren. Sommige mensen hebben zich de afgelopen tijd láten besmetten met het virus, maar voor anderen is een besmetting juist nog een schrikbeeld, bijvoorbeeld omdat zij bang zijn long covid op te lopen. Een corona zelftest kopen is dan heus geen heilig middel, maar het kan je wel helpen wat onzekerheid weg te nemen op het moment dat je bijvoorbeeld verkouden bent of koorts hebt. Met een zelftest weet je binnen no-time of je het coronavirus onder de leden hebt, of dat je misschien toch een gewone verkoudheid of het griepvirus te pakken hebt.

Er zijn ook mensen die graag zo nu en dan zichzelf willen testen op het coronavirus omdat zij graag mensen bezoeken die een wat kwetsbaardere gezondheid hebben. Deze mensen zitten vaak niet zozeer over zichzelf in, maar wel over een ander. Dan kan het prettig zijn om jezelf zo nu en dan te testen, zodat je niet het virus overdraagt aan degene die je zo lief is en die je het leed van een virusinfectie zo graag wilt besparen. 100% zekerheid heb je natuurlijk nooit, maar mocht er toch iets gebeuren met de kwetsbare persoon dan kun je in ieder geval jezelf recht in de ogen kijken en weet je dat je er alles aan hebt gedaan om te voorkomen dat de ander ziek is geworden. Ook gebeurt het wel dat de mensen met een kwetsbare gezondheid aangeven het prettig te vinden dat de ander negatief getest is.

En dan zijn er ook mensen die nog niet te hard durven te juichen bij het weghalen van de maatregelen. Want hebben we dat niet eerder gezien? Na iedere versoepeling stegen de besmettingscijfers en moest er later vaak toch weer ingegrepen worden met nieuwe maatregelen. Veel van de mensen die hier bang voor zijn kopen toch nog een paar zelftesten ‘just in case’, voor het geval het weer nodig is om over een tijdje toch weer veelvuldig te gaan testen voordat je naar kantoor mag of naar de bioscoop. Dan kun je beter maar een stapeltje van die doosjes in huis hebben, is de gedachte.

Dit bericht is 823 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief