Archieven

Dit bericht is 900 keer gelezen

(Foto: SVN)

(Foto: SVN)

KRIMPEN A/D LEK – In navolging van Lekkerkerk heeft nu ook Krimpen aan de Lek haar eigen Sport-BSO. Deze vorm van buitenschoolse opvang wordt gerund door Stichting Kinderopvang Nederlek, waar Karin Noorlander sinds kort als directeur Elly Odijk opvolgde.

“Met onze locatie in Lekkerkerk hebben we uitstekende ervaringen met het aanbieden van sport en spel”, vertelt ze op de website van Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek (SVN). “Nu doen we het zelfde op sportpark Tiendweg in Krimpen aan de Lek, de thuishaven van vv Dilettant. Het veld en de kleedlokalen huren we van SVN.”

“De samenwerking met de sportparkbeheerder en de voetbalclub verloopt prettig”, vertelt pedagogisch medewerker Karin Janssen.”De leerlingen die deelnemen vinden het ook geweldig. Zij zijn afkomstig van verschillende basisscholen uit het dorp. De Sport-BSO is gevestigd in de Floraschool. Die ligt lekker dichtbij het sportpark en biedt bij slecht weer voldoende ruimte voor binnenactiviteiten. Ideaal!”

De Sport-BSO is drie dagen in de week geopend (op maandag, dinsdag en donderdag). Kinderen tot middelbare schoolleeftijd kunnen er aan mee doen. “We hebben inmiddels een kleine 25 kinderen verdeeld over drie groepen”, zegt Karin Noorlander. “Ze zijn, net als hun ouders, super enthousiast”, stelt Karin Janssen tevreden vast. “Het is al een aantal keren gebeurd dat het ‘tijd’ was en ze eigenlijk niet wilden stoppen met de sport of het spel waar ze mee bezig waren. Dat zijn geweldige momenten, vind ik. Ze zeggen alles over hoe leuk het is.” “En gezond is het ook”, voegt Karin Noorlander er aan toe. “Wanneer het weer het toe laat zijn de Sport-BSO-ers lekker bezig op het tweede veld van vv Dilettant. In de buitenlucht dus. Fijn is ook dat we de kleedkamers op het sportpark mogen gebruiken en ruimte hebben om materialen in op te bergen. Het is fijn samenwerken zo met Dilettant en SVN.”

Aanmelden voor de Sport-BSO van Krimpen aan de Lek kan via het inschrijfformulier op de website www.kinderopvangnederlek.nl of door te mailen naar administratie@kinderopvangnederlek.nl of te bellen met (0180) 522277.

Dit bericht is 900 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief