Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1808 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – StreekFonds Krimpenerwaard en Wandelsportvereniging Op Stap komen met een nieuw wandelevenement voor de Krimpenerwaard: ‘Op Stap in de Streek’. Hiervoor zijn achttien wandelroutes uitgezet in de regio. Deze kunnen op eigen gelegenheid worden gewandeld tussen 15 mei en 19 juni.

“Er wandelend op uit trekken biedt veel mensen plezier in deze verder vaak zo moeilijke en saaie coronatijd”, weet Angelique Pottuit, behalve voorzitter van Op Stap ook enthousiast betrokken bij StreekFonds Krimpenerwaard. “Wij spelen op die behoefte om wat leuks te doen in met de organisatie van ‘Op Stap in de Streek’. Het mooie van ons event is dat je tussen 15 mei en 19 juni zélf bepaalt wanneer je de wandelingen maakt. Dat kan op elke gewenste dag en op elk gewenst tijdstip. Het enige wat je in de gaten moet houden is dat je je aan de dan actuele corona-voorschriften houdt en deelnemen op eigen risico is. Je hebt de keuze uit negen routes van ongeveer 5 kilometer en negen routes van ongeveer 10 kilometer. De wandelingen zijn, compleet met startpunten en routebeschrijvingen, vanaf 1 mei te vinden op de website van Streekfonds Krimpenerwaard Even uitprinten en klaar is Kees!”

Wie mee wil doen aan de wandelingen kan zijn of haar deelnamekaart ophalen bij één van de voorverkoopadressen in de startplaatsen Ouderkerk, Gouderak, Lekkerkerk, Schoonhoven, Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Bergambacht en Stolwijk en betaalt zoveel mogelijk per pin. “Je loopt minimaal vier routes naar keuze in de periode 15 mei-19 juni” legt Angelique Pottuit uit. “Tijdens elke wandeltocht kom je onderweg een vlinder met een nummer tegen. Dat nummer noteer je op je deelnemerskaart. Na afloop van minimaal vier routes lever je je ingevulde kaart in bij jouw voorverkoopadres. Jij en je medewandelaars krijgen dan een leuke verrassing!”

Meedoen aan ‘Op Stap in de Streek’ kost vijf euro per persoon. Donateurs van het StreekFonds en leden van Op Stap krijgen op vertoon van hun lidmaatschapspas de deelnamekaart. Wie voor tien euro donateur van het StreekFonds wordt, wandelt gratis mee met het hele gezin.

StreekFonds Krimpenerwaard, een uit vrijwilligers bestaande stichting die particuliere projecten ondersteunt die de Krimpenerwaard duurzaam ontwikkelen én aantrekkelijk houden voor bewoners, bedrijven en bezoekers. “We willen zoveel mogelijk inwoners en bedrijven donateur en/of sponsor maken van het StreekFonds”, vertelt Angelique Pottuit. “Want hoe breder gedragen, hoe meer mooie initiatieven we kunnen ondersteunen. ‘Op Stap in de Streek’ is voor ons een leuke manier om het StreekFonds en de wandelsport extra onder de aandacht te brengen. We verwachten minimaal vijfhonderd deelnemers en dromen van nog flink wat meer, ha ha! Dat optimisme baseren we op de drang van mensen om er gezellig op uit te trekken én het feit dat we dit voorjaar en de zomer geen Avond4Daagsen organiseren vanwege de corona-problematiek. ‘Op Stap in de Streek’ biedt daarvoor een goed en veilig alternatief. Dus ik zeg: haal snel die deelnemerskaart, print (vanaf 1 mei) de routes van je keuze uit en geniet van al het moois wat onze regio je te bieden heeft.”

Voorverkoopadressen: Plus Bergambacht (Hoofdstraat 110); COOP Gouderak (Kranepoort 14); Arjan van der Eijk De Echte Bakker (Grote Haven 48) in Schoonhoven; Luux (De Markt 207) in Krimpen aan de Lek; Boudesteijn Schoenen (Raadhuisplein 63b) in Krimpen aan den IJssel; Huisraadplein (Raadhuisplein 49) in Lekkerkerk; Lunchroom De Heerlijkheid (De Wetering 1) in Ouderkerk aan den IJssel; Albert Heijn Schoonhoven (Cellebroederstraat 1).

Dit bericht is 1808 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief