Archieven

Dit bericht is 1055 keer gelezen

bloesemSCHOONHOVEN – Boomgaard De Lekbongerd in Schoonhoven houdt op vrijdag 19, zaterdag 20 en maandag 22 april Open Bloesemdagen. De boomgaard aan de Lekdijk West 85 in Schoonhoven is dan voor iedereen vrij toegankelijk; het ideale moment om tussen de appel- en perenbomen te picknicken of foto’s te maken.

Elize is met haar gezin eigenaar van De Lekbongerd en stelt haar boomgaard een aantal keer per jaar open voor het publiek. In het najaar om appels en peren te plukken; in het voorjaar om te genieten van de bloesem. Dit maakt De Lekbongerd tijdens het paasweekend de ideale stop voor fietsers langs de Lek. “We zorgen voor koffie, thee en appelplaatcake, maar mensen mogen ook hun eigen picknick meenemen. Uiteraard is er appelperensap te verkrijgen en ander lekkers uit de regio.”

De bloeiende boomgaard is ook een ideale locatie om (familie)foto’s te maken. Voor wie het serieus aan wil pakken is professioneel fotograaf Rebekka Karssies tijdens de Bloesemdagen aanwezig om een fotoshoot te maken (tegen betaling). Hiervoor moeten mensen zich vooraf aanmelden via dayofyourlifephotography@gmail.com. Op afspraak zijn ook andere dagen mogelijk.

Bloeitijd
Het lijkt erop dat de Lekbongerd met Pasen in volle bloei staat, maar het weer is daar natuurlijk altijd een belangrijke factor in. Het laatste nieuws over de Open Bloesemdagen staat op de website van De Lekbongerd en Facebook.

Bij goed weer zijn de Open Bloesemdagen op vrijdag 19 april, zaterdag 20 april en tweede paasdag 22 april tussen 10.00 en 17.00 uur. Boomgaard De Lekbongerd is bereikbaar met de fiets tussen knooppunt 10 en 37. Voor auto’s is er beperkte parkeergelegenheid langs de dijk.

Dit bericht is 1055 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief