Archieven

Dit bericht is 2329 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Tijdens de wekelijkse oefenavond op dinsdag is zoals meestal het hele vrijwillige brandweerkorps van Krimpen aan den IJssel in de kazerne te vinden voor het volgen van theorielessen en praktijkoefeningen.

Vanavond wordt de groep in drieƫn opgesplitst voor een training mentale weerbaarheid, een theorieles in hulpverleningstechnieken en een oefening veilig binnentreden in een brandende ruimte. Voor de laatste groep, die voornamelijk bestaat uit jonge brandweermannen en -vrouwen, in actie komt neemt Peter van der Welle, ƩƩn van de tien bevelvoerders en instructeur, de procedure nog eens met ze door. Dat blijkt nog niet eenvoudig.

Om te kunnen bepalen hoe heftig de brand binnen woedt worden verschillende technieken doorgenomen, variƫrend van voelen of de toegangsdeur warm is, beoordelen of er veel rook is en hoe warm de brandhaard kan zijn. Bij het openen van de deur en het geven van het eerste shot (water) zijn de taken onderling strak verdeeld. Pas als dat allemaal weer helder op het netvlies staat gaan de cursisten echt aan de slag.

Nieuwe vrijwilligers
Na een oproep in onder meer de pers meldden zich enkele maanden geleden maar liefst zeven nieuwe vrijwilligers, die nu volop in training zijn. Met 34 brandweerlieden is de eenheid, die deel uitmaakt van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, weer op volle sterkte. “Allemaal vrijwilligers”, vertelt Peter, hoewel ongeveer de helft van het korps ook beroepsmatig bij de brandweer betrokken is. “Met deze bezetting kunnen we normaal gesproken weer alles aan. Ook overdag, want een deel van ons team werkt in ploegendiensten en is dus regelmatig thuis als anderen aan het werk zijn.”

Open dag
Op zaterdag 21 september houdt het brandweerkorps van Krimpen aan den IJssel een open dag in de Deerenberg kazerne aan de Nieuwe Tiendweg. Onder het motto ‘We zijn er altijd’ geven de brandweerlieden onder meer rondleidingen door de kazerne, laten zij het materieel zien en worden demonstraties gegeven. Bezoekers kunnen zien hoe verschillende vormen van brand worden bestreden, hoe wordt omgegaan met gevaarlijke stoffen en op welke wijze de hulpverlening in geval van een verkeersongeval met slachtoffers wordt aangepakt. “Een leuke en leerzame dag voor iedereen die geĆÆnteresseerd is in het werk van de brandweer”, belooft Peter van de Welle. Jong en oud is welkom vanaf 10.00 uur.

Dit bericht is 2329 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief