Archieven

Dit bericht is 928 keer gelezen

imageSCHOONHOVEN – Het is altijd goed voordat je een vakopleiding begint, je te oriënteren op de mogelijkheden. Daarnaast kan kennismaking, met een voor jou nog onbekend vak, je mogelijk een verrassend inzicht geven. Daarom houdt de Vakschool komende dinsdag 12 maart opnieuw een open dag. Evenals voorgaande open dagen verwacht men een hoog bezoekersaantal.
Instroom
“We hebben verschillende open dagen, dit seizoen is het de derde maal dat we het organiseren. De vakschool heeft nog een extra open dag tijdens de Nationale Zilverdag. Wij kunnen voor het aankomende seizoen weer ruim honderd leerlingen laten instromen”, vertelt Fleur Ramos in gesprek met RTV Krimpenerwaard. Fleur is communicatieadviseur bij Zadkine. Naast de vakschool werkt zij voor het Beauty and Fashion College in Rotterdam. Een school waar steeds meer jongens de opleiding tot specialisatie barbier volgen.
Goud en Zilver
Olga Meijer is opleidingsmanager Goud en Zilver. “Goudsmeden is het maken van sieraden, zilversmeden is meer voor grotere voorwerpen zoals bokalen. De meeste belangstelling is voor het goudsmeden omdat dit de leerlingen het meeste aanspreekt.” Olga geeft komende dinsdag tijdens de open dag vooral veel voorlichting en begeleiding. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen tijdens de lessen. “We zijn trots op onze opleiding en willen daar graag over vertellen.
vakschool-schoonhoven-opleidingJuwelier en Uurwerk
De opleidingsmanager Juwelier en Uurwerktechniek is Diana Teng. “Het vak juwelier is een duidelijk andere opleiding. Je moet van veel vaardigheden weten maar ook leren hoe een winkel te runnen. In dit digitale tijdperk is toch veel belangstelling voor het meer traditionele uurwerk. “Met name horloges zijn weer heel populair, vooral bij jongeren als modeartikel. Dit is positief voor het beroep: er zijn altijd mensen nodig die uurwerken kunnen repareren.”

Cursus en Training
Naast de reguliere opleiding is er ook een ‘zijtak’ opleiding voor met name scholing van volwassenen. “De vraag komt vanuit de branche. Door cursus en training voorzien wij in die behoefte”, aldus Laurens van Rens. Hij is manager Cursus en Opleiding. “We trainen bijvoorbeeld in het taxeren van juweliersartikelen of bijscholen van verkopend personeel. Daarnaast hebben we te maken met een hele grote groep, die het leuk vindt om te goudsmeden, maar die niet in de reguliere opleiding terecht kan. Daar hebben we als school mogelijkheden voor gecreëerd.”

De open dag bij de Vakschool Schoonhoven is dinsdag 12 maart van 15.00 tot 20.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom in het schoolgebouw aan de Meester Kesperstraat 10. Het gesprek met de hiervoor genoemde personen is komende zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op het radiokanaal van RTV Krimpenerwaard.
53545812_1202952723213876_2903731447846141952_n

Dit bericht is 928 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief