Archieven

Dit bericht is 2070 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De open dagen van het Schoonhovens College trokken diverse basisscholen, kinderen en hun ouders/verzorgers naar het vmbo aan de Vlisterweg om een kijkje te nemen.

In totaal ging het vorige week om 406 leerlingen uit de groepen 8, wat neerkomt op eenzelfde aantal als vorig jaar. Ze werden als vanouds gastvrij ontvangen door personeel en docenten van het vmbo.

Na de proeflessen in schoolverband op de doordeweekse dagen, konden ouders, broertjes en zusjes moderne apparatuur bezichtigen, vertegenwoordigers van bevriende bedrijven spreken en kennis maken met mogelijk toekomstige docenten en opleidingen.

Dat deze contacten steeds ongedwongen en in alle rust plaatsvonden, werd door menig bezoeker als een groot pluspunt gezien. Een agrariër uit Benschop kon dat wel waarderen, want zijn zoon houdt niet van teveel prikkels. “Hij werkt graag met zijn handen. Daarom wil ik dat hij via de middelbare school en een vervolgopleiding een technisch vak leert. Dan kan hij later op de boerderij klussen zelfstandig uitvoeren. Dat scheelt in de kosten en op een melkveehouderij heb je die genoeg. Ik ben zelf opgeleid tot timmerman en bouwde zelf de schuren.”

Er waren diverse activiteiten voor de jeugd. Zo konden ze met afvalhout een robotje maken, een spijker in een houtblok slaan – de trotse winnares ontving na 14 rake klappen een tegoedbon van 100 euro en een tas -, schaakstukken frezen met de CNC-machine, toestellen bedwingen in de gymzaal, een pop aankleden bij de Waardse Kids of lekkernijen proeven in de keuken.

Ook het lassen onder toezicht van Huibert Eskes en zijn ‘rechterhand’ Mo trok veel bekijks. Dat vurige klusje was voor veel kinderen een uitdaging.

Dit bericht is 2070 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief