Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1069 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Vorig jaar werd in Schoonhoven de eerste editie gehouden van de ‘Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet’. Dit zijn kleinschalige herdenkingsbijeenkomsten in authentieke huizen waar, tijdens de Tweede Wereldoorlog, Joden of verzetsstrijders hebben gewoond. Ditmaal zal het twee dagen lang een virtueel evenement worden. 

Jeroen Patijn, voorzitter van de Historische Vereniging Schoonhoven, was vanmiddag te gast in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard. Hij vertelde dat ze dit jaar heel graag voor de tweede maal wilden meedoen. “Er zijn nog vele verhalen te vertellen en meerdere huizen die een verhaal dragen”. 

Grotere plaatsen zoals Maastricht, Leiden, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam hebben twee dagen lang een virtueel programma. Via livestreams zijn de verhalen te volgen. Deze zijn live en op elk gewenst moment later terug te zien via de facebookpagina van Open Joodse Huizen.

De verhalen zijn te volgen zondag 3 en maandag 4 mei. Kijk voor meer informatie op programma 2020. Als het aan Jeroen ligt, is Schoonhoven er volgend jaar zeker weer bij.

Dit bericht is 1069 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief