Archieven

Dit bericht is 943 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – In Krimpen aan den IJssel vindt zaterdag 12 september een aangepaste editie – een zogenaamde light-versie – plaats van Open Monumentendag. Dit vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Krimpen heeft vele monumenten, die dit jaar grotendeels van buitenaf te bewonderen zijn. De monumenten zijn te herkennen aan een OMD-vlag die buiten hangt.

Het Streekmuseum Krimpenerwaard is deze dag wel de hele dag geopend (van 10.00 tot 17.00 uur) en gratis toegankelijk. Er is een nieuwe tentoonstelling te zien van de Vereniging Krimpener Kunstwaard: ‘Oost West Kunstwaard Best’. Kunstenaars uit ‘de Waard’ exposeren hun werk in de tentoonstellingsruimte van het museum. Het Streekmuseum is op deze dag deelnemer aan een ‘Kunst Kijken Route’, die gemarkeerd wordt door opvallende groene vlaggen.

Op het erf van het Streekmuseum Krimpenerwaard wordt het verleden tot leven gebracht door een demonstratie van (oude) ambachten. Touwslaan, wilgentenen vlechten en het spinnen van wol worden gedemonstreerd. Ook is Imkerij De Nesse aanwezig om uitleg te geven over het winnen van honing.

Om 10.00 uur neemt cultuurwethouder Coen Derickx de nieuwe Cultuurgids voor de gemeente Krimpen aan den IJssel in ontvangst, waarin het culturele aanbod uitgebreid wordt belicht, w

Streekmuseum Krimpenerwaard – IJsseldijk 312 – Krimpen aan den IJssel – tel: 0180 514866 – mail: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl – www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl.

Dit bericht is 943 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief