Archieven

Dit bericht is 837 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Ondanks de dreiging van het coronavirus gaat Open Monumentendag in Schoonhoven door met een gevarieerd programma. Bezoeker kunnen zaterdag 12 september onder meer een Slenterwandeling maken langs leermonumenten.

Open Monumentendag in Schoonhoven begint zaterdag 12 september om 10.00 uur met een carillonconcert door Boudewijn Zwart met als thema ‘leren’. Bij goed weer is het concert ook te beluisteren op stoelen op het pleintje achter het Stadhuis, ingang Stadhuisstraat.

Tussen 10.00 en 16.00 uur vinden bezoekers op de Dam de infostand van de Historische Vereniging Schoonhoven. Daar kan de routekaart van de Slenterwandeling en de OMD-publicatie ‘Scoenhove’ over Leermonumenten opgehaald worden.

Ook de archeologische werkgroep is aanwezig met drie educatieve panelen met daarop diverse aardewerkscherven die in de bodem van de binnenstad zijn aangetroffen. De leden van de werkgroep geven belangstellenden uitleg hierover. En er is een stand met honderden boeken, ansichtkaarten en kaarten van Schoonhoven.

Een bijzonder moment om 12.00 uur is de onthulling van het gerestaureerde hek van de Wilhelminaboom door leerlingen van de basisscholen. Tevens wordt een loden koker met oorkonde ingemetseld.

Om 13.30 uur geeft het jeugdorkest van Tavenu op de Dam een klein concert met een stukje uitleg over fanfaremuziek.

Slenterwandeling
Vermeldenswaard is zeker de Slenterwandeling langs zes interessante locaties en leermonumenten. Daar staan historici die om het kwartier over die plek een verhaal vertellen. Bijvoorbeeld over het Wonder van Schoonhoven, het resultaat van een besluit over de afwatering van de polders van Willige Langerak uit 1272. Bezoekers kunnen de wandeling op elk moment starten en een eigen route kiezen. De routekaart is bij de infostand op de Dam op te halen.

Belangstellenden moeten zeker ook eens door het Springerpark lopen: dit 100 jaar oude park is in oude glorie hersteld.

Tenslotte zijn natuurlijk ook vele monumenten opengesteld. Zoals de oude zilversmidswerkplaatsen aan de Havenstraat 47A, de twee katholieke kerken en de Veerpoort.

Dit bericht is 837 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief