Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 778 keer gelezen

HAASTRECHT – In het kader van het Open Museumweekend is ‘t Raedthuys in Haastrecht op zaterdag 11 en zondag 12 september van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor belangstellenden. Naast de mogelijkheid om het pand te bewonderen exposeren er verschillende kunstenaars hun werk door het gehele gebouw.

Het oude raadhuis te Haastrecht dateert uit 1618 en deed tot 1985 dienst als onderkomen voor de gemeenten Haastrecht en Vlist. Het pand werd nadien voornamelijk nog gebruikt als trouwlocatie. Na een grondige restauratie en verbouwing is het monumentale pand weer volledig geschikt voor trouwpartijen, exposities, vergaderingen, proeverijen en dergelijke.

Tijdens het Open Monumentenweekend organiseert de Haastrechtse Kring in ‘t Raedthuys een expositie. De exposanten zijn twaalf kunstmakende donateurs, hun werk is merendeels te koop. Aan deze expositie is een publieksprijs verbonden. Gemaakt en uitgereikt door Andrea Dogterom op zondagmiddag om 16.00 uur.

Historische Vereniging Haastrecht is ook in ‘t Raedthuys aanwezig en vertelt in de trouwzaal de geschiedenis van het raadhuis aan de hand van oude tekeningen en nieuwe foto’s. In de achterliggende Burgemeesterskamer worden foto’s en beschrijvingen getoond van burgemeesters, die daar Haastrecht en Vlist bestuurden.

Dit bericht is 778 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief