Archieven

Dit bericht is 1449 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Donderdag 18 augustus opende wethouder John Janson officieel de openbare toiletvoorziening aan de Middenwetering. Dit gebeurde in het bijzijn van een aantal leden van het Seniorenplatform en QuaWonen.

Coen van Sanitronics, de organisatie die het toilet heeft ontworpen, gaf een mooie demonstratie. Het openbare toilet is elke dag van 7.00 tot 19.00 geopend en staat aan de rand van het Middenweteringpark in Krimpen aan den IJssel.

Thom Bakker van het Seniorenplatform was oorspronkelijk initiatiefnemer van het openbare toilet. Hij kon de opening niet meer meemaken, omdat hij helaas is overleden. Ter ere van hem hangt er een bordje met zijn naam op de buitenkant van het toilet. Zijn echtgenote was ook aanwezig bij de opening. Het Seniorenplatform en QuaWonen hebben beide een financiële bijdrage gegeven om het zelfreinigende, openbare toilet te realiseren.

Automatisch gereinigd
Het toilet is volledig gratis en is te gebruiken door alle inwoners en is ook geschikt voor mindervaliden. Na elk wc-bezoekje reinigt het toilet volledig automatisch. De bril spoelt zichzelf schoon met biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel.

Dit gebeurt doordat het toilet wegdraait en grondig wordt gereinigd. Bij het draaien komt er een 2e, al gereinigd toilet, tevoorschijn. Bovendien spoelt de vloer automatisch schoon na iedere toiletbeurt. Na de spoeling belandt weggespoeld afval en vuilnis in een opvangbak. Sanitronics is verantwoordelijk voor het legen van de bak. Ook vullen zij wc-papier aan.

Tekst gaat verder onder foto

Veiligheid staat voorop
Bovendien heeft het toilet 3 noodknoppen op verschillende plekken en opent de deur automatisch na 20 minuten. Bij stroomuitval is er een noodstroomvoorziening. Hierdoor kun je nog 5 uur lang het toilet bedienen. Is er echt wat aan de hand? In het hok staat een telefoonnummer genoteerd dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Tot slot is bij het ontwerp rekening gehouden met het type materiaal. De buitenkant van de toiletruimte bestaat uit cortenstaal. Dit betekent dat de ruimte extra stevig is en dat bijvoorbeeld graffiti slechter hecht aan het materiaal. Daardoor verdwijnt graffiti vanzelf na een goede regenbui.

Het Seniorenplatform is blij
Een mevrouw van het platform vertelt dat ze het goed vindt dat het eindelijk is gerealiseerd: “We zijn blij dat het alsnog voor elkaar is gekomen na al die tijd. Alle eer naar Thom Bakker, de initiatiefnemer die helaas is overleden.”

Wethouder John Janson verklaart dat het mooi is om zo’n modern toilet te mogen openen in Krimpen. “Het is fijn dat we dit samen met het Seniorenplatform en QuaWonen hebben gerealiseerd.”

Foto’s: Gemeente Krimpen aan den IJssel

Dit bericht is 1449 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Openbaar toilet geopend aan de Middenwetering Krimpen aan den IJssel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief