Archieven

Dit bericht is 999 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Afgelopen woensdag is door wethouder Lavinja Sleeuwenhoek het derde kunstgrasveld van voetbalvereniging Spirit geopend. Dit derde kunstgrasveld was noodzakelijk om de onstuimige groei van de grootste voetbalvereniging van de Krimpenerwaard het hoofd te kunnen bieden.

In het kader van de harmonisatie van de buitensportcomplexen in de gemeente Krimpenerwaard is er het afgelopen jaar een onderzoek gestart naar de capaciteiten van de verschillende verenigingen. Daar waar sommige clubs wat overcapaciteit hebben, bleek bij de voetbalvereniging uit Ouderkerk aan den IJssel juist dat men eigenlijk veldcapaciteit te kort kwam. Vorig jaar heeft de club reeds uit eigen middelen vijf nieuwe kleedkamers bijgebouwd. Inmiddels heeft de club meer dan 1.050 leden en het aantal is nog steeds groeiende. Met name de jeugdelftallen en de meisjesteams vertonen een grote groei.


Omdat een extra veld niet tot de mogelijkheden behoorde, is door het bestuur van de gemeente besloten het natuurgrasveld aan de Dekkerstraatzijde te vervangen door een kunstgrasveld. Het nieuwe veld voldoet aan alle eisen zoals die tegenwoordig gesteld worden aan dit soort velden. Dat is dus inclusief beschermende maatregelen voor het in het milieu geraken van de rubberkorrels en de nieuwe belijning voor pupillenvoetbal. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek knipte exact om 19.45 uur het gele lint door. Ze refereerde in haar speech aan de fijne samenwerking die zij heeft ondervonden met de mensen van Spirit.

Ter gelegenheid van de opening werd een wedstrijd gespeeld tussen Spirit VR1 en Excelsior VR1 (eredivisie). Excelsior wilde als samenwerkingspartner natuurlijk z’n beste beentje voor zetten en trad op volle oorlogssterkte aan. De meidenafdeling van v.v. Spirit en de vrouwenproftak van Excelsior hebben sinds juni dit jaar een samenwerkingsovereenkomst gesloten om meiden bij v.v. Spirit en in de hele Krimpenerwaard de kans te bieden via v.v. Spirit de stap te maken naar de Excelsior vrouwen profopleiding. De ongeveer 350 aanwezige toeschouwers genoten met volle teugen van het vertoonde spel. Excelsior had, zoals verwacht het betere van het spel, maar Spirit zette daar met heel veel inzet aardig spel tegenover. We zagen hier het resultaat van jarenlange arbeid en doorzettingsvermogen, die heeft geleid tot een vrouwenteam dat volgend jaar in de 4e klasse hoge ogen gaat gooien. In de toekomst zijn er nog veel meer plannen om de vrouwentak van Spirit uit te breiden, maar met 200 dames binnen de gelederen is er al een hele goede basis.

Dit bericht is 999 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief