Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1223 keer gelezen


HAASTRECHT – Gedurende de afgelopen maanden is bij de Sint Barnabaskerk, met de hulp van vrijwilligers, gewerkt aan de bouw van een kleine Mariakapel. Deze bevindt zich buiten, in een uitbouw van de pastorie aan de Grote Haven 10. Een Mariakapel is in onze regio niet zo snel te vinden en daarmee vrij uniek.

Vanwege het pelgrimspad naar Santiago de Compostella, dat langs de Barnabaskerk gaat, zijn er jaarlijks veel mensen die de kerk  willen bezoeken om bij Maria te bidden. De parochiekerk in Haastrecht is ook een bedevaartkerk. Sinds 1647 wordt Maria ter Weghe, Maria van Haastrecht, hier geëerd.

De parochianen zijn dan ook zeer verheugd met deze buitenkapel. Zo kan iedereen op elk moment van de dag bij Maria bidden, een kaarsje opsteken of een bloemetje brengen. Maria, de moeder van Jezus, wordt zo geëerd omdat zij voor iedereen het voorbeeld van beschikbaarheid en overgave is.  Zij is een steun voor velen in gebed en vertrouwen.

Op dit moment is de kapel in een ver gevorderd stadium. Een mooi afsluitend hekwerk en het glas-in-loodraam met Jacobus de Pelgrim zijn reeds  geplaatst. De laatste werkzaamheden zullen de komende week afgerond worden. Het beeld van Maria , welke  met grote zorgvuldigheid is gemaakt, zal ook geplaatst worden.

Op zondag 8 september wordt het feest van Maria Geboorte gevierd. Met de geboorte van Maria heeft God de komst van zijn Zoon voorbereid. Op deze zondag zal na de Eucharistieviering van 11.00 uur de Mariakapel worden ingezegend en daarmee officieel in gebruik worden genomen. Na de viering is er een kopje koffie of thee. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Pastoor van der Mee zal in de uitzendingen van RTV Krimpenerwaard verdere toelichting geven.

Dit bericht is 1223 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief