Archieven

Dit bericht is 6560 keer gelezen

GOUDERAK – Bij Autobedrijf de Noorlander leerde hij sleutelen. Daarna begon hij met het opknappen en verkopen van fietsen. Dirk de Ridder is inmiddels al zo’n vijfendertig jaar eigenaar van ‘De Fietsengroothandel’ aan het Middelblok 138. Naast werken is er nu ook tijd om er te zijn voor anderen. Op zaterdag 18 januari start hij de eerste ‘Weggeefwinkel’ van de Krimpenerwaard.

“Dit jaar zitten wij tien jaar op deze locatie”, vertelt Dirk de Ridder in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “We verkopen veel elektrische- maar onze kracht ligt nog bij de ‘gewone’ fietsen. Laat mij maar ouderwets sleutelen. Het e-bike verhaal is voor de jeugd”, knipoogt hij. Samen met een neef en de zonen Arjan en Jelle wordt het bedrijf gerund. “Ik ben nog steeds de baas maar doe wel een stapje terug. Iedereen weet zijn eigen taken, het loopt prima.”

Dankbaar
Al rondlopende door het pand praat Dirk honderduit: “tijdens ons dertig jarig bestaan hebben wij, als dank voor de klanten, producten weggeven. Daardoor werd ik steeds enthousiaster om hiermee verder te gaan. Samen met Cobi de Jonge uit Stolwijk heb ik twee jaar geleden de ‘Weggeefhoek Voor Elkaar Krimpenerwaard’ opgericht. Op dit moment heb ik ruim veertig ondernemers die mij steunen. Wij verloten producten onder de leden en maken onder andere manden voor mensen die ziek zijn of iets akeligs hebben meegemaakt. Ook vrijwilligers zetten wij in het zonnetje door ze onverwachts een product aan te bieden. De reacties zijn altijd fantastisch, het is heel dankbaar werk.”

Lid
De volgende stap is de openstelling van de Weggeefwinkel op de eerste verdieping. “Het was hier eerst een ruimte voor presentatie nieuwe fietsen en daarna een opslagruimte. Deze vierkante meters stel ik nu beschikbaar om de gratis spullen te presenteren”, maakt de Ridder duidelijk. Te zien is een grote collectie van allerlei huishoudelijke waar, speelgoed, kleding en schoenen. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor het krijgen van producten, is lid te zijn van de ‘Weggeefhoek Voor Elkaar Krimpenerwaard’. “Wij willen weten wie onze leden zijn en daarmee de controle erop houden. Per lid mogen maximaal vijf producten meegenomen worden. Iedereen boven de achttien jaar en woonachtig in de Krimpenerwaard kan lid worden.”

Opening
De Weggeefwinkel zal vanaf 18 januari iedere zaterdag geopend zijn van 10.00 tot 13.00 uur. Vrijwilligers helpen Dirk om te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Veel ruchtbaarheid zal er niet aan de opening worden gegeven. “Ik ben niet de man die in het middelpunt wil staan”, aldus de bescheiden fietsenmaker. “Laat mij maar achter de schermen werken.” Ruimere openingstijden in de toekomst worden niet uitgesloten. 

Dirk de Ridder is zaterdag 4 januari te gast in de radio-uitzending bij RTV Krimpenerwaard tussen 12.00 en 14.00 uur.

Dit bericht is 6560 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief