Archieven

Dit bericht is 736 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Luid de kerkklokken in de nieuwjaarsnacht, om klokslag twaalf uur. Die oproep doet het CDA in Krimpen aan den IJssel.

Normaal gaat iedereen om twaalf uur ’s nachts naar buiten en barst het vuurwerk los. Dit jaar niet. Het kan niet zo zijn dat het nieuwe jaar in alle stilte begint, dacht de CDA-afdeling in Krimpen aan den IJssel.

“We houden er niet van om te zeggen wat er allemaal niet kan, maar vooral te kijken wat wèl kan”, stelt fractievoorzitter Gerrit Jan Miedema. “Daarom doen we een oproep aan Krimpen aan den IJssel om ‘op slag van Nieuwjaar’ de kerkklokken te luiden. Het kost niets en het effect is niet in waarde uit te drukken.”

Nieuw begin
Van oudsher dient het luiden van de kerkklok om de bevolking ergens op te attenderen. Het aanbreken van een nieuw jaar is toch iets waar mensen naar uitkijken en het liefst samen vieren. “Kerkklokken worden ook gezien als teken van hoop. Een mooi begin van het nieuwe jaar”, aldus Miedema. “Het kan toch niet zo zijn dat we dit bijzondere jaar zo afsluiten en het nieuwe jaar in sobere stilte beginnen. Luid de klokken!”

Een aantal kerken heeft reeds toegezegd de klokken te zullen luiden.

Dit bericht is 736 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief