Archieven

Dit bericht is 1127 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Afgelopen week zijn er een aantal versoepelingen gekomen in de lockdown maatregelen. We mogen eindelijk naar de kapper en winkelen is op afspraak mogelijk. Winkeliers roepen hun klanten op om vooral ook te komen. Niemand hoeft zich bezwaard te voelen als je tijdens de afspraak niets koopt.

“Het geeft voor veel ondernemers weer wat lucht”, vertelde Jolanda Assman zaterdagmiddag in de radio-uitzending bij RTV Krimpenerwaard. Zij heeft de lingerie- en Fashion ‘SlipByJo’ aan de Haven 70 in Schoonhoven. “Ik heb gelukkig al regelmatig afspraken maar dit zijn voornamelijk de vaste klanten. Je merkt wel dat niet iedereen zich er prettig bij voelt. Men voelt zich bezwaard als ze van mijn tijd gebruik maken en mogelijk niet slagen om iets te kopen. Ik wil juist benadrukken dat wij het fijn vinden dat mensen weer langskomen.  Voel zeker niet de verplichting om iets te kopen als je een afspraak hebt gemaakt.”

Aarzeling
Een soortgelijk geluid horen we van onderneemster Nicole Brands, eigenaar van de kledingzaken La Folie en Shop 13 in de Lopikerstraat in Schoonhoven. Nicole benadrukt dat de beperking van het aantal klanten ook een positieve keerzijde heeft. “Hierdoor heb ik wel meer tijd om de mensen te begeleiden en van alles te laten zien. Ik ben nu ook extra enthousiast omdat de nieuwe collectie net binnen is. Mensen willen nu in het voorjaar wat nieuwe kleding gaan kopen.” Maar evenals Jolanda merkt Nicole de aarzeling en het bezwaar om een afspraak te maken. “Niet bij de mannen. Die komen gericht, kopen wat ze nodig hebben en gaan weer. Bij vrouwen ligt dat over het algemeen iets anders.”

Coupe
Bij de kapper moet je ook een afspraak maken om langs te komen. Dat was altijd al zo bij de meeste kapsalons. Claudia Assman (zus van Jolanda) uit Lekkerkerk heeft een herenkapsolon in Rotterdam Kralingen aan de Oostzeedijk Beneden 101. “Nee, bij mij voelen de klanten zich niet bezwaard”, geeft ze aan. “Eerder opgelucht dat ze weer geknipt kunnen worden. Het was afgelopen woensdag gelijk volle bak. De komende drie weken zitten we helemaal volgeboekt.” Ze kiest er bewust voor om geen lange dagen te maken. “We werken van negen tot vijf. Als je te lang doorgaat verslapt de coupe.”

Dit bericht is 1127 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief