Archieven

Dit bericht is 2174 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Onderneemster Orly Trost, bekend van ‘De Blauwe Deur’ barst van de energie en creatieve ideeën. Ze schuwt niet om nieuwe projecten te starten. Op dit moment is zij bezig met ‘Travel without Luggage’, een duurzaam en innovatief concept voor het gebruik van kleding. Een briljant idee wat mogelijk wereldwijd uitgerold wordt.

Orly ontwerpt kleding van zogenaamde travelstof. “Het is stof die je steeds meer voor vrouwen ziet en niet snel vies wordt. Je kunt het onder de kraan afspoelen en is vervolgens heel snel droog”, maakt de onderneemster duidelijk. “Het is ideaal voor personen die op reis gaan. Ik was zelf vorig jaar op safari in Afrika waarbij ik voor drie dagen alleen de kleding had die ik droeg. Even onder de douche of in een emmer uitspoelen, tien minuten drogen en ik kon weer verder. Dat bracht mij op het idee om iets met die kleding te gaan doen.”

Backpackers
Terug in Nederland heeft Orly de daad bij het woord gevoegd en is travelstof kleding gaan ontwerpen voor de horeca. In de loop van volgende maand verwacht ze dit verder uit te rollen. Hierop voortbordurend heeft zij samen met haar zoon Martel het plan uitgedacht om deze kleding te verhuren of zoals zij het liever uitdrukt: “die tijdelijk gebruikt kan worden”. “Ruim 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot komt door kledingproductie. Wij willen een basismerk gaan worden die niet continue moet gaan produceren. Travelkleding is sterk en kan veel meer keren gewassen worden voordat er kleurverschil en slijtage ontstaat.” Als voorbeeld geeft ze een persoon die op reis gaat. “Je kunt dan op het vliegveld je kleding uit bijvoorbeeld een automaat halen. Als je opnieuw op het vliegveld komt lever je het weer in. Dat scheelt je aanzienlijk in de bagage. Denk ook aan backpackers die op deze manier met weinig kleding de reis kunnen maken. Dit concept heet dan ook ‘Travel without Luggage’; reizen zonder bagage.’’

Enquête
Om het idee concreet te maken is Orly druk bezig grote bedrijven warm te maken voor haar concept. “Om bijvoorbeeld op een vliegveld iets te realiseren heb je verschillende partijen nodig die mee willen doen. Dit kost heel veel tijd en energie. Maar ik ben ook wel zo dat ik het idee continue bijschaaf. In plaats van rechtsaf gaan we links en daarna weer rechtdoor. Het idee is geboren en nu is het zaak om de plannen verder uit te werken. Afgelopen dinsdag lanceerde Orly een enquete die gericht is op backpackers. Aan de hand van deze input verfijnt ze het concept verder zodat het straks naadloos aansluit op de behoefte.

Meer over ‘Travel without Luggage’ hoort u a.s. zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur op het radiokanaal van RTV Krimpenerwaard. Een uitgebreid gesprek met de creatieve, doortastende en vooral ook slimme onderneemster Orly Trost.

 

Dit bericht is 2174 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief