Archieven

Dit bericht is 848 keer gelezen

(Beeld: NOS)

(Beeld: NOS)

OUDERKERK A/D IJSSEL – Hein Otterspeer heeft zondag de nationale sprinttitel gepakt. Voor de 30-jarige Ouderkerker was het zijn tweede Nederlandse titel sprint uit zijn carrière.

Otterspeer, die zaterdag de 1000 meter won in 1.08,05, verdedigde op de slotdag in Tialf in Heerenveen een voorsprong van 0,26 seconde op de 500 meter op Dai Dai Ntab. De regerend nationaal kampioen sprint pakte op de tweede 500 meter slechts 0,09 seconde terug op Otterspeer, die het toernooi uiteindelijk afsloot met de zege op de tweede 1000 meter: 1.08,22.

“Dit voelt super. Ik ben heel blij dat de missie is geslaagd”, aldus Otterspeer op de website van Team Jumbo-Visma. “Het hoofddoel was natuurlijk het bemachtigen van het ticket voor het WK sprint. Daarvoor moet je eerst de titel pakken en ik ben heel blij dat ik nu deze mooie krans om mijn nek heb hangen en volgende maand in een volgepakt Thialf sta. Fantastisch.”

“Na een mindere eerste 500 meter heb ik eigenlijk heel constant gepresteerd dit toernooi. Ik ben blij dat het bij die ene afstand is gebleven, al was die achteraf gezien nog net binnen de perken. Als je vandaag een 34,7 en een 1.08,2 rijdt, is dat gewoon superstabiel. Ik ben blij dat ik dit niveau heb kunnen laten zien.”

Otterspeer presteerde dit seizoen mede vanwege fysiek ongemak nog niet zoals hij graag had gewild. Op de vraag of deze titel een afsluiting is van een mindere periode reageerde hij dan ook duidelijk.
“Dat hoop ik wel. Ik wil nu vooral vooruitkijken. Voor mij voelt dit als een begin van een nieuwe periode. Het WK sprint in Thialf staat over een maand voor de deur. Daar gaan we de komende periode hard naartoe werken. Dat traject begint aankomende week met de World Cup In Hamar. Van een WK sprint in Thialf droom je als klein kind. Dat ik dat mag meemaken, is een supervooruitzicht.”

(Bron: www.teamjumbovisma.nl)

Dit bericht is 848 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief