Archieven

Dit bericht is 1393 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Een enigszins gevaarlijke onderneming voor wethouder Jan Vente. Maar het is gelukt. De vlag hangt uit bij de Oude Apotheek aan de Haven 67. Vanaf vandaag ook een officieel TIP: ‘Tourist Information Point’. 

“We gaan samenwerken met het VVV die nu in het Zilvermuseum te vinden is”, vertelt Lia Steeman net voordat de officiële openingshandeling plaatsvindt. “Onze toegevoegde waarde is dat wij arrangementen organiseren in de gehele Krimpenerwaard. Afgelopen maanden zijn deze bedacht en ontwikkeld met de ondernemers. Dit is een prima locatie om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om de omgeving te herkennen.” De ontwikkeling van deze arrangementen is een initiatief van Schoonhoven Partners en Stichting Promotie Krimpenerwaard.

Mooie plekjes
Direct bij binnenkomst valt het enorme scherm op waarop alle informatie op te vragen is. Lia legt uit hoe ze te werk gaat: “mensen die een arrangement willen doen, starten altijd vanaf dit punt. We ontvangen ze met koffie en iets lekkers daarbij. Daarna gaan we op pad voor bijvoorbeeld een stadswandeling. Een lunch bij een restaurant en daarna een andere activiteit. Denk aan een bezoek aan het Zilvermuseum. Eenmaal terug sluiten we af met een drankje.” Belangrijk hierbij om te weten is dat er geen hek om Schoonhoven staat. Er zijn verschillende arrangementen die de mensen brengen naar kaasboerderijen, musea en andere mooie plekjes in de regio.

Verkennen
De aankomende maanden is het hoogtepunt van het toeristenseizoen. Uiteraard is het TIP zoveel mogelijk dagen geopend. “Wij denken er ook over om in de avond open te zijn. Regelmatig legt er einde dag een boot aan met veel toeristen. Ik probeer daar zoveel mogelijk op in te spelen.” Tot slot wil ze benadrukken dat dit alles niet alleen voor de toeristen is. “Hoe leuk is het om met je familie, collega’s, vrienden of kennissen je eigen omgeving te verkennen.” Dan is het tijd voor de officiële openingshandeling. Aan wethouder Jan Vente de eer om de TIP-vlag uit te hangen. Een hachelijk moment maar gelukkig was citymanager Stefan van Beeten zo vriendelijk om te zorgen dat het bankje niet kieperde.

Lia Steeman was zaterdagmiddag in de uitzending tussen 13.00 en 14.00 uur. Het gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Foto’s: Klaas de Wit

 

 

 

Dit bericht is 1393 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief