Archieven

Dit bericht is 650 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Goed nieuws voor degenen die verzot zijn op de historie van Schoonhoven: een unieke kans om de oude ingebonden Schoonhovensche Courant gratis in huis te halen! De bibliotheek heeft alle ingebonden jaargangen van de krant uit het magazijn gehaald en in de bibliotheek neergezet. Het betreft de jaren 1891 tot en met 1985. Eenieder die interesse heeft in een of meerdere jaren mag deze gratis komen ophalen.

Hoe leuk is het om het nieuws uit uw geboortejaar te lezen, wat gebeurde er toen in Schoonhoven? En wie adverteerden toen in de krant, welk personeel werd er gezocht? Wie het eerst komt het eerst maalt…….

Natuurlijk blijft deze waardevolle informatie beschikbaar voor iedereen. Op de computers in het Historisch OntmoetingsPunt in de bibliotheek kunt u alle Schoonhovensche Couranten inzien. Bovendien heeft het Streekarchief Midden Holland alle kranten ingebonden op papier onder ideale omstandigheden bewaard én hebben zij alle jaargangen gedigitaliseerd.

In overleg met de Historische Vereniging Schoonhoven heeft de bibliotheek besloten hun jaargangen af te stoten. Ze worden erg weinig ingezien en de bibliotheek heeft de magazijnruimte hard nodig voor alle nieuwe taken die er in de loop van de tijd bijgekomen zijn, zoals materialen voor het Taalhuis, de VoorleesExpress, Themakisten voor de kinderopvang en basisscholen en welkomstpakketten voor nieuwe inwoners van de Gemeente Krimpenerwaard.

Dit bericht is 650 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Oude Schoonhovensche Couranten nu verkrijgbaar

  • Goedenavond,

    Ik ben geïnteresseerd in de jaargangen vanaf 1960. Hoe kom ik daaraan?

    Groet van Klaas Verbaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief