Archieven

Dit bericht is 1220 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Voorzitter Arie Sterk toont zich deze vrijdagmiddag een tevreden mens. De baan van ijsclub Eendracht Maakt Macht is na een aantal jaren zonder ijs eindelijk weer open. “We hebben de afgelopen dagen op afstand veel overleg gevoerd hoe wij de voorgeschreven coronamaatregelen zouden kunnen handhaven en daar zijn we prima in geslaagd”, denkt Sterk. De gemeente Krimpenerwaard dacht er net zo over en maakte geen bezwaar tegen openstelling.

E.M.M. is zolang de dooi niet invalt iedere dag geopend van 13.00 tot 20.00 uur. Alleen leden zijn welkom en die zullen zich aan een aantal regels moeten houden. De meest voor de hand liggende is de anderhalve meter-regel die ook op de baan geldt. “Daar zien we zorgvuldig op toe.” Als bezoekers in groepen van meer dan twee personen samen dreigen te klonteren, zullen de ‘verkeersregelaars’ van de ijsclub hen vriendelijk verzoeken wat verder van elkaar te blijven. Arie Sterk is ervan overtuigd dat de schaatsers daar alle begrip voor zullen hebben.

Gelukkig beschikt de ijsbaan in Ouderkerk over voldoende ruimte om veel belangstellenden te kunnen ontvangen. Op een enkele zwakke plek na is de ijsvloer gemiddeld tien centimeter dik en door een legertje vrijwilligers inmiddels grotendeels sneeuwvrij gemaakt. Ruimte genoeg dus, maar mocht het te druk worden dan zal het bestuur niet schromen in te grijpen, bijvoorbeeld door de baan voortijdig te sluiten.

De kantine blijft gesloten, maar er is wel een koek en zopie, waar bezoekers een (alcoholvrije) versnapering kunnen kopen. Toiletten zijn alleen toegankelijk als schaatsers met hoge nood eerst hun handen wassen bij een hygiënepaal en een mondkapje dragen.

Kortom, het bestuur van E.M.M. heeft aan alles gedacht om ook in deze bijzondere tijd een paar mooie schaatsdagen mogelijk te maken. Tot genoegen van veel Ouderkerkse liefhebbers.

Dit bericht is 1220 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief