Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1974 keer gelezen

LEKKERKERK – In Lekkerkerk vindt zaterdag 13 juli de zevende editie van de ouderwetse hooibouwdag plaats. De organisatie is weer in handen van de Poldertuffers en de familie Ooms van museum De Vrijheid.

De Poldertuffers, opgericht in 2006, is een verzamelnaam voor een aantal mensen uit Lekkerkerk en omstreken met dezelfde hobby: oldtimer tractoren en alles wat daarmee te maken heeft.

De hooibouwdag wordt gehouden in het weiland achter museum De Vrijheid aan de Opperduit 14. Er wordt gemaaid, zwad gekeerd, geschud, ingewierst en geperst. Dit alles met ouderwetse machines en spierballenkracht. Naast kijken naar het hooibouwen kunnen bezoekers slenteren langs kraampjes op het naastgelegen weiland. Voor de kleintjes is een grote zandhoop vol speelgoed. Verder worden de allernieuwste tractoren en machines geshowd.

Het evenement begint om 10.00 uur en is gratis toegankelijk, evenals het museum op deze dag. Met slecht weer wordt het evenement verplaatst naar zaterdag 20 of 27 juli. Bij twijfelachtig weer maakt de organisatie via de website www.devrijheidonline.nl bekend of de hooibouwdag doorgaat of niet.

Dit bericht is 1974 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief