Archieven

Dit bericht is 761 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Nog net voor het kerstreces is een belangrijke stap gezet voor het herstel van de unieke buitendijkse begraafplaats in Krimpen aan den IJssel. Historische Kring Krimpen sloot vrijdag een intentieovereenkomst met de gemeente Krimpen aan den IJssel, waardoor nu formeel gestart kan worden met de historische plek waar vrijwel de voltallige Krimpense negentiende eeuwse bevolking ligt begraven.

Voorzitter Marco Oosterwijk en Krimpens wethouder voor cultureel erfgoed Anthon Timm ondertekenden op de buitendijkse begraafplaats de intentieovereenkomst die de basis vormt van de toekomstige aanpak, die is omschreven in het bijbehorende projectplan.

Oosterwijk: “Met de gezamenlijke handtekening verplichten we ons als Historische Kring Krimpen om ons in te zetten om de oude begraafplaats te herstellen qua monumentale waarden en objecten. Ook richten we ons op een nieuwe kwalitatief hoogwaardige omgeving van deze unieke locatie en het creëren van extra verblijfswaarde. Dat is natuurlijk een mond vol, maar komt onder andere neer op het herstellen van de grafmonumenten, het nieuw aankleden van de groene omgeving en het presenteren van het historische verhaal. Kortom: werk aan de winkel.”

De HKK kan bij dit alles een beroep doen op de gemeente waar het gaat om dagelijks onderhoud en projectinhoudelijke ondersteuning. De HKK gaat de komende tijd aan de slag om de kosten te begroten, de fondsenwerving op te starten en de lokale samenleving, zowel inwoners als bedrijven, actief te betrekken. Het gaat hierbij zowel om de projectvoorbereiding als de uitvoering van de werkzaamheden die naar verwachting zo’n twee jaar zullen gaan duren.

Dit bericht is 761 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief